D. Trumpas supyko ant automobilių gamintojų | kl.lt

D. TRUMPAS SUPYKO ANT AUTOMOBILIŲ GAMINTOJŲ

Donaldas Trumpas užsipuolė automobilių gamintojus, nekreipusius dėmesio į jo siūlymą leisti automobiliams labiau teršti aplinką. Vietoje to, autopramonės bendrovės sutarė su Kalifornijos valstija dėl griežtesnių taršos standartų.

D. Trumpo administracija ketina sušvelninti dabartinius taršos reikalavimus. Savo ruožtu Kalifornija, kurioje jau dabar galioja griežčiausi reikalavimai mažinti automobilių išmetamųjų dujų taršą, nori šiuos reikalavimus dar labiau sugriežtinti.

Keli autopramonės milžinai, kaip „Ford“, „Honda“ ir „Volkswagen“, jau nusprendė pasirašyti susitarimą su Kaliforniją. Apie planus labiau mažinti automobilių taršą paskelbė ir daugelis kitų automobilių gamintojų, tuo supykdydami JAV prezidentą.

„Mano siūlymas politiškai korektiškoms automobilių bendrovėms sumažintų vidutinę automobilio kainą vartotojui daugiau nei 3 tūkst. dolerių. Tuo pačiu automobiliai taptų kur kas saugesni, varikliai sklandžiau veiktų. Labai mažai poveikio aplinkai! Kvaili vadovai!“ – tviteryje piktinosi D. Trumpas.

Jis taip pat priminė „Ford“ ir „General Motors“ įkūrėjus, sakydamas, kad jie „vartosi karste“ dėl dabartinių automobilių bendrovių vadovų silpnumo, esą „pasirengusius sumokėti daugiau pinigų už automobilį, kuris nėra toks saugus ar geras“.

D. Trumpas taip pat apkaltino Kaliforniją norint „išspausti juos iki paskutinio cento“.

Pasak „New York Times“, vokiečių „Mercedes-Benz“ taip pat ketina prisijungti prie susitarimo su Kalifornija. Žiniasklaidos teigimu, liepą „Toyota“, „Fiat Chrysler“ ir „General Motors“ atstovai buvo pakviesti į Baltuosius rūmus, kur D. Trumpo patarėjai ragino bendrovės parodyti solidarumą ir pritarti JAV prezidento siūlymui.

Pernai D. Trumpas pasiūlė atšaukti Baracko Obamos kadencijos metais priimtus sprendimus 2017-2025 m. palaipsniui griežtinti reikalavimus automobilių išmetamųjų dujų taršai. Tai buvo vienas esminių B. Obamos kovos su klimato kaita plano ramstis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

juk

tai rasistyne marionete ko gero is kuklusklanininku gimines nes tokiu genaj gan agresyvus nenuspejami kas labai tinka siai osobai......

ne

idijotai tai dare o nieksai kitu rankomis ir ta pati daro siandien reikia tik cinisko izulumo ir viskas po tavo kojomis o protas reikalingas /darbo bitems/ kurios ir nesa medu isgamoms.....

...

Keista kad išvis automobilių neuždraudė - arklių transportas dar pigesnis!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS