D. Trumpas susipainiojo: pagyrė Vengrijos ministrą pirmininką kaip didį Turkijos lyderį | kl.lt

D. TRUMPAS SUSIPAINIOJO: PAGYRĖ VENGRIJOS MINISTRĄ PIRMININKĄ KAIP DIDĮ TURKIJOS LYDERĮ

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį per rinkimų kampanijos kalbą Naujajame Hampšyre supainiojo Turkijos ir Vengrijos vadovus, antradienį rašo „Politico“.

„Yra toks žmogus, Viktoras Orbanas, ar kas nors esate apie jį girdėję?“ – sakė D. Trumpas, turėdamas omenyje Vengrijos ministrą pirmininką.

„Jis tikriausiai yra vienas stipriausių lyderių visame pasaulyje. Jis yra Turkijos lyderis“, – sakė buvęs prezidentas. Tačiau iš tiesų Turkijos prezidentas yra Recepas Tayyipas Erdoganas.

D. Trumpas pridūrė, kad V. Orbanas turi „frontą“ su Rusija. Tačiau nei Turkija, nei Vengrija neturi sienos su Rusija.

Buvęs JAV prezidentas anksčiau yra gyręs V. Orbaną, kuris priešinasi migracijai ir LGBTQ teisėms, o jo valdymo stilių vadina „neliberalia demokratija“. D. Trumpas 2019 metais priėmė jį Baltuosiuose rūmuose.

Savo ruožtu V. Orbanas buvo pirmasis Europos lyderis, parėmęs D. Trumpo 2016 metų prezidentinę kampaniją ir paraginęs jį „tęsti kovą“ po to, kai buvusiam prezidentui pradėtos kelti baudžiamosios bylos.

„Sugrįžkite, pone prezidente. Padarykite Ameriką vėl didžią ir atneškite mums taiką“, – sakė V. Orbanas anksčiau šiais metais per JAV konservatyvios politinės veiklos koalicijos suvažiavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tai kad ne. Čia Jūs dundukai

Vengrija ir Turkija viena imperija. Nežinojote?

Joo

Trampas erudicija nepasižymi.

Toks pat

Atsilupes kaip palvilionis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS