D. Trumpas trumpam pripažino, kad Rusija jam padėjo laimėti rinkimus | kl.lt

D. TRUMPAS TRUMPAM PRIPAŽINO, KAD RUSIJA JAM PADĖJO LAIMĖTI RINKIMUS

  • 1

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį paskelbta „Twitter“  žinutė pripažino, kad  Rusija padėjo jam 2016 metais laimėti rinkimus, bet greitai atsiribojo nuo šio savo pareiškimo, kalbėdamasis su žurnalistais.

D. Trumpas iki šiol tvirtai teigė, kad laimėjo rinkimus sąžiningai ir aiškiai. Jis taip pat nelaiko reikšmingais JAV žvalgybos tarnybų pareiškimų, kad Rusija vykdė koordinuotas pastangas pakreipti balsavimą jo naudai.

„Rusija, Rusija, Rusija! Tai viskas, ką girdit, prasidėjus šiai Raganų Medžioklės Apgavystei“, – D. Trumpas parašė per tviterį kitą dieną po to, kai specialusis prokuroras Robertas Muelleris (Robertas Miuleris) pirmąkart viešai pasisakė nuo savo ataskaitos apie tyrimą dėl D. Trumpo kampanijos galimą susimokymą su Maskva ir numanomą vėlesnį prezidento trukdymą vykdyti teisingumą paskelbimo.

„Ir dabar Rusija dingo, nes neturėjau nieko bendra su tuo, jog Rusija padėjo mane išrinkti, – pridūrė D. Trumpas. Jis taip pat dar kartą pasiskundė esąs nepagrįstai persekiojamas.

Atrodo, kad D. Trumpas vėliau suprato, kad jo pareiškimas gali būti nevienareikšmiškai suprastas, ir kalbėdamasis su žurnalistais Baltųjų rūmų pietinėje pievelėje patikslino: „Ne, Rusija manęs neišrinko.“

R. Muelleris tiek savo ataskaitoje, tiek trečiadienį pasakytoje kalboje pabrėžė negalįs teigti, jog D. Trumpas netrukdė vykdyti teisingumo.

Jis aiškino, kad remdamasis ilgamete Teisingumo departamento politika negalėjęs pareikšti kaltinimų pareigas einančiam prezidentui. Specialiojo prokuroro pareiškimą galima suprasti, kad jis palieka Kongresui nuspręsti, ar reikia pradėti D. Trumpo apkaltos procedūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vincas

O cia tai yra fake news.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS