D. Trumpas žengė nedidelį žingsnelį J. Bideno pergalės pripažinimo link | kl.lt

D. TRUMPAS ŽENGĖ NEDIDELĮ ŽINGSNELĮ J. BIDENO PERGALĖS PRIPAŽINIMO LINK

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) atrodė šiek tiek priartėjęs prie savo pralaimėjimo rinkimuose pripažinimo, kai sekmadienį ryte tviteryje paskelbė dar vieną įrašą apie neva masiškai klastotus Joe Bideno (Džo Baideno) laimėtų rinkimų rezultatus.

„Jis laimėjo todėl, kad rinkimai buvo suklastoti. Neįleisti jokie rinkimų budėtojai ar stbėtojai, balsus į lenteles sutraukė radikalios kairės privati kompanija“, – sakoma D. Trumpo tviterio žinutėje, kuri yra kol kas aiškiausias prezidento pripažinimas, kad jis pralaimėjo.

D. Trumpas atsisakė oficialiai pripažinti pralaimėjimą rinkimuose ir ne kartą tvirtino, kad ketina panaikinti rezultatus teisiniais ieškiniais, tačiau nerasta jokių masinio klastojimo per lapkričio 3-iosios rinkimus įrodymų.

Vis dėlto du pirmieji D. Trumpo sekmadienio tviterio žinutės žodžiai – parašyti dvi dienos po to, kai jam išsprūdo, jog „laikas parodys“, ar jis liks prezidentas – atrodo kaip dar vienas jo žingsnis pralaimėjimo pripažinimo link.

Šeštadienį Vašingtone mitingavo tūkstančiai D. Trumpo šalininkų, reiškusių paramą jo pareiškimams dėl sukčiavimo. Vakare kilo šio mitingo ir atsakomojo protesto dalyvių susirėmimų.

Buvo areštuota mažiausiai 20 žmonių, įskaitant keturis asmenis, pažeidusius šaunamųjų ginklų įstatymus, ir vieną asmenį, užpuolusį policijos pareigūną, sakoma pranešimuose.

Pro mitingą su savo kortežu pravažiavo pats D. Trumpas, kuris vyko žaisti golfo. Prezidentas pro savo šarvuoto limuzino langą šypsojosi garsiai džiūgavusiems šalininkams, kurie laikė plakatus su tokiais užrašais kaip „Geriausias visų laikų prezidentas“ ir „Trumpas 2020: išlaikyk Ameriką didžią“.

Prie daugelio D. Trumpo savaitgalio žinučių tviteryje apie suklastotus rinkimus socialinis tinklas prirašė, kad jose yra „ginčijamos“ informacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nejuokinkit

Trumpas bus prezidentas ,o bidenas tik vadovaus cnn abc ir Lietuvos žiniasklaidai !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS