D. Trumpo viražai: M. Draghi būtų geresnis centrinio banko vadovas nei J. Powellas | kl.lt

D. TRUMPO VIRAŽAI: M. DRAGHI BŪTŲ GERESNIS CENTRINIO BANKO VADOVAS NEI J. POWELLAS

  • 0

Praėjus vos savaitei po to, kai Donaldas Trumpas kaltino Europos Centrinio Banko vadovą Mario Draghį padedant ES nesąžiningai konkuruoti su Jungtinėmis Valstijomis, JAV prezidentas netikėtai pareiškė, kad M. Draghis būtų geresnis Federalinio atsargų banko (FED) vadovas nei dabartinis banko valdybos pirmininkas Jerome'as Powellas.

„Mums reikėtų M. Draghio vietoj mūsiškio FED žmogaus. M. Draghi, kaip žinote, praeitą savaitę prakalbo apie mažesnes palūkanų normas, ekonomikos skatinimą. O mes tuo tarpu turime FED, kuris tik didina palūkanų normas“, – „Fox Business News“ sakė D. Trumpas.

Antradienį, kalbėdamas Niujorke, J. Powellas atskleidė tyrimą, kuris parodė, kad politikų kišimasis į pinigų politiką daro žalą ekonomikai. D. Trumpui tokie JAV centrinio banko vadovo komentarai, kaip jau įprasta, nepatiko.

„Jis bando parodyti, koks jis kietas, kaip jo negalima stumdyti. Tai yra vyrukas, apie kurį niekas anksčiau negirdėjo, o dabar aš padariau jį tuo, kas jis yra, ir jis nori parodyti, koks kietas jis yra. Aš turiu teisę jį atleisti, bet niekada nesakiau, kad taip ir darysiu“, – apie J. Powellą kalbėjo JAV prezidentas.

ELTA primena, kad praeitą savaitę ECB vadovui M. Draghiui paskelbus apie galimas papildomas ekonomikos skatinimo priemones, D. Trumpas netruko sureaguoti ir apkaltinti ES nesąžininga konkurencija su JAV.

„Mario Draghis ką tik paskelbė apie galimą papildomą skatinimą, o tai privertė euro kursą dolerio atžvilgiu iškart smukti. Taip jie (ES. – ELTA) nesąžiningai pasilengvina konkurenciją su JAV. Jiems kartu su Kinija ir kitais pavyko tai daryti metų metus“, – tviteryje rašė D. Trumpas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS