Danija nuo birželio 15 d. įsileis atvykėlius iš Norvegijos, Vokietijos ir Islandijos | kl.lt

DANIJA NUO BIRŽELIO 15 D. ĮSILEIS ATVYKĖLIUS IŠ NORVEGIJOS, VOKIETIJOS IR ISLANDIJOS

Danija birželio 15 d. ketina atverti savo sienas turistams iš kaimyninių šalių – Vokietijos, Norvegijos ir Islandijos, penktadienį pranešė šalies premjerė Mette Frederiksen.

 

Į šalį norintys patekti keliautojai turės įrodyti, kad yra užsisakę nakvynės vietą mažiausiai šešioms naktims kempinge arba poilsio namuose už Kopenhagos ribų.

Danija savo sienas keliautojams uždarė kovo viduryje, tokiomis priemonėmis siekta suvaldyti koronaviruso plitimą šalyje. Remiantis penktadienio duomenimis, bendras mirčių nuo COVID-19 skaičius Danijoje siekia 568.

„Mums iki šiol sekėsi neblogai, kaip ir visai valstybei, už tai reikėtų padėkoti visiems besistengusiems ir išvien veikusiems Danijos piliečiams, – sakė M. Frederiksen. – Virusas yra vis dar tarp mūsų, krizė dar nesibaigė.“

Premjerė tvirtino, kad vyriausybė šiuo metu veda „artimą dialogą“ su kaimyne Švedija, kuri į aptartą šalių sąrašą nebuvo įtraukta. Kol kas svarstoma galimybė priimti regioninį sprendimą, – nors Švedijoje patvirtinta 4 350 su COVID-19 susijusių mirčių, pietinėje šalies dalyje šis rodiklis yra gerokai mažesnis.

Danijos užsienio reikalų ministerijos rekomendacija vengti visų nebūtinų kelionių galios iki rugpjūčio 31 d., teigė užsienio reikalų ministras Jeppe Kofodas.

Nors Danijos valdžia nedraudžia keliauti į Islandiją, Vokietiją ir Norvegiją, vis dėlto rekomenduojama vengti didžiųjų miestų ir laikytis vietos valdžios nurodymų, sakė jis.

Gali būti, kad, praėjus vasarai, Danija įsileis ir keliautojus iš kitų valstybių.

Nuo pirmadienio į Daniją leista keliauti žmonėms, gyvenantiems kitose Šiaurės šalyse arba Vokietijoje, tačiau Danijoje turintiems vasarnamį arba jei jų sužadėtinis, partneris arba bent vienas iš senelių gyvena Danijoje.


 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

MOCIUTE

O MAN LABAI IDOMU KAS IR KAIP DANIJOJE LABAI PASIILGAU VAIKU NEBUKITE PIKTI BUKITE NUOSIRDINGESNI IR JAUTRESNI VIENI KITIEMS UZTENKA PYKCIO SEKMES

Anonimas

Niekam cia neidomu ka tie danai isileis ar neisileis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS