Danija švelnina karantino apribojimus, šalyje atsidaro sporto klubai ir baseinai | kl.lt

DANIJA ŠVELNINA KARANTINO APRIBOJIMUS, ŠALYJE ATSIDARO SPORTO KLUBAI IR BASEINAI

Danija nuo pirmadienio švelnina karantino apribojimus. Nuo šiol šalyje bus leidžiami iki 50 žmonių susibūrimai, taip pat atidaromi sporto klubai ir baseinai.

Tai yra jau trečiasis šalies karantino švelninimo etapas, kurio metu duris atvers sporto salės, sporto klubai, baseinai ir panašios įstaigos.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, kiekvienam žmogui pasinaudojus treniruokliu, jis turės būti dezinfekuojamas, o į jogos užsiėmimus atėjusieji žmonės turėtų atsinešti savo kilimėlius.

Savaitgalį premjerės Mettes Frederiksen mažumos Vyriausybė dėl karantino švelninimo sutarė su partijomis, kurios remia jos Vyriausybę, ir opozicinėmis partijomis.

Danija palaipsniui švelnina nuo kovo įvestą karantiną. Pastaruoju metu šalyje atidarytos mokyklos, restoranai, teatrai, kino teatrai ir parduotuvės.

Danijoje iki šiol užregistruota 11 948 COVID-19 atvejai ir 589 mirtys nuo šios ligos.

Vyriausybė taip pat svarsto leisti susibūrimus iki 500 žmonių, jei yra galimybė užtikrinti fizinį atstumą tarp žmonių, pavyzdžiui, didelėse futbolo arenose, kuriose žaidžia aukščiausios Danijos futbolo lygos klubai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS