Danijoje COVID-19 pasas bus reikalingas tik dideliuose renginiuose ir naktiniuose klubuose | kl.lt

DANIJOJE COVID-19 PASAS BUS REIKALINGAS TIK DIDELIUOSE RENGINIUOSE IR NAKTINIUOSE KLUBUOSE

Danijoje nuo šiol daugumoje laisvalaikio įstaigų nebereikės pateikti COVID-19 paso.

Ateityje jis bus reikalingas tik dideliuose renginiuose ir naktiniuose klubuose, kurie naktį į trečiadienį pirmą kartą atvėrė duris. Baruose, restoranuose, kavinėse, sporto klubuose ir kirpyklose nereikės įrodymo, kad žmogus yra visiškai paskiepytas ar turi neigiamą PGR testą.

COVID-19 pasas Danijoje buvo įvestas kovą, kai šalis ėmėsi pirmųjų atlaisvinimų ir vėl atidarė zoologijos sodus. Tai „kažkiek ypatinga diena“, – Kopenhagoje sakė restorano savininkas Ericas Poezevara.

Atsisveikinti su COVID-19 pasu jam esą nebus sunku, tačiau jo įvedimas kovą  jam patiko, nes tai buvo vilties, kad epidemija bus įveikta, pradžia.

Danija pirmoji iš šalių įvedė COVID-19 pasą. Šioje šalyje nuo koronaviruso paskiepyta beveik 72 proc. gyventojų iš 5,8 mln. Kaukių prievolės viešajame transporte buvo atsisakyta jau rugpjūčio viduryje. Rugsėjo 10 dieną neliks jokių ribojimų.

Keliautojai, vykstantys į Daniją, vis dar turi pateikti pažymą apie skiepą arba neigiamą PGR testą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

4

Siūlau sukurti galimybių pasą tokiai baisiai ligai kaip sluoga, ją serga visas pasaulis, o tai COVIDui jau niekas netiki, Valdžios taip ilgai visus gąsdino, o pasirodo išpūstas tuščias burbulas, miršta nuo kitų sveikatos problemų o kaltina Corona

SUSIJUSIOS NAUJIENOS