Darbuotojų stokojanti JK ketina išduoti daugiau nei 10 tūkst. vizų | kl.lt

DARBUOTOJŲ STOKOJANTI JK KETINA IŠDUOTI DAUGIAU NEI 10 TŪKST. VIZŲ

  • 3

Didžioji Britanija išduos iki 10 500 laikinų darbo vizų sunkvežimių vairuotojams ir paukštininkystės sektoriaus darbuotojams, siekdama išspręsti chroniško darbo jėgos trūkumo problemą.

Apie tokį sprendimą šeštadienį pranešė britų vyriausybė, nusprendusi keisti po „Brexito“ vykdytą imigracijos politiką.

Trumpalaikės vizos, kurios galios nuo ateinančio mėnesio iki gruodžio pabaigos, bus išduodamos britų vyriausybei kovojant su didžiuliu sunkvežimių vairuotojų ir kai kurių kitų svarbių darbuotojų trūkumu, kuris neigiamai paveikė degalų tiekimą ir kelis kitus sektorius.

Pastarosiomis dienomis dėl benzinvežių vairuotojų trūkumo prie degalinių nusidriekė ilgos eilės, nes žmonės ignoravo valdžios raginimą nepulti paniškai pirkti degalų. Dėl susidariusios padėties teko uždaryti kai kurias degalines.

Sprendimas plėsti vizų svarbiems darbuotojams tvarką yra rimtas Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) vyriausybės politikos pakeitimas. Ši vyriausybė po „Brexito“ griežtino imigracijos taisykles ir sakė, kad Britanijos priklausomybė nuo darbo jėgos iš užsienio privalo pasibaigti.

Vyriausybė ne vieną mėnesį priešinosi raginimams tai padaryti, nors skaičiuojama, kad šalyje trūksta apie 100 tūkst. sunkvežimių vairuotojų. Be to, ne vienas šalies sektorius vyriausybę perspėjo, kad gali sutrikti tiekimas.

Visgi transporto sekretorius Grantas Shappsas (Grantas Šapsas) pabrėžė, kad, „vos atsiradus galimybei“, jis imasi veiksmų ir kad tai yra dalis platesnio rinkinio priemonių, kuriomis siekiama užtikrinti sklandų pasiruošimą Kalėdoms.

Tačiau Britanijos prekybos rūmų prezidentė Ruby McGregor-Smith (Rubi Makgregor-Smit) pareiškė, kad tokio valdžios sprendimo nepakanka.

„Šį pranešimą galima palyginti su pastangomis antpirščiu vandens užgesinti laužą“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tadas

Žmogus kuriam ne tas pats kas tėvynėje vyksta neemigruos o kovos dėl jos .Dabar bėga ukrainiečiai iš savo tėvynes ir galvoja, kad kiti už juos tvarką ives šalyje.Per II pasaulinį kara neleido niekam palikti šalies.

Litvakas \\\\\.../////

Bohisas nukirto šaką ant kurios sėdi.

Nuomonė.

Juk kvartalai juodaodžių ir kurie nedirba,Tai įdarbinkitejuos.Tegu dirba ,o ne mitinguoja ir chuliganauja .Degina kas papuola,daužo vitrinas.Nenori dirbti tai varyti lauk. Kam tokiais šiūkšlinti miestus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS