Dėl koronaviruso atidėta Pekino automobilių paroda | kl.lt

DĖL KORONAVIRUSO ATIDĖTA PEKINO AUTOMOBILIŲ PARODA

Didžiausios Kinijos automobilių parodos organizatoriai paskelbė atidedantys renginį dėl mirtino koronaviruso protrūkio.

Iš viso naujuoju koronavirusu užsikrėtė jau per 70 tūkst. žmonių. Viruso protrūkis prasidėjo centrinėje Hubėjaus provincijoje ir išplito po visą šalį.

Virusas pasiglemžė jau 1 770 žmonių gyvybes ir privertė uždaryti daugelį viešųjų įstaigų ir atšaukti didelius renginius.

Kas du metus vykstanti Pekino automobilių paroda 2018 m. pritraukė 820 tūkst. lankytojų iš 14 skirtingų šalių.

Šiemet renginys turėjo vykti balandžio 21–30 dienomis. Organizatorių teigimu, renginys bus atidėtas, kad „būtų užtikrinta epidemijos prevencija ir kontrolė“ bei apsaugota parodos dalyvių ir lankytojų fizinė sveikata.

Tai yra ne pirmas dėl koronaviruso atšauktas didelis renginys. Atšauktos Šanchajuje balandžio 19 d. turėjusios vykti „Formulės 1“ lenktynės. Taip pat atšaukta ar atidėta ir daugiau renginių tiek Kinijoje, tiek ir už jos ribų, tarp jų – Ispanijoje turėjusi vykti mobiliųjų technologijų paroda „Mobile World Congress 2020“.

Kinijoje dėl koronaviruso taip pat gali būti atidėta kasmetinė parlamento sesija, pirmadienį pranešė valstybinės žiniasklaidos priemonės.

Kinijos vyriausybė dar paskelbs sprendimą dėl dešimties dienų trukmės parlamento sesijos, vadinamos Nacionaliniu Liaudies Kongresu, atidėjimo, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“. Šiemet buvo numatyta, kad sesija prasidės kovo 5 d.

Kinijos valdžia Hubėjuje ir provincijos sostinėje Uhane paskelbė karantiną ir iš esmės užkirto kelią 56 mln. žmonių judėjimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS