Dėl naujos koronaviruso atmainos Japonija stabdo užsieniečių atvykimą į šalį | kl.lt

DĖL NAUJOS KORONAVIRUSO ATMAINOS JAPONIJA STABDO UŽSIENIEČIŲ ATVYKIMĄ Į ŠALĮ

Japonija grąžins griežtas sienų kontrolės priemones ir uždraus visiems naujiems užsieniečiams atvykti į šalį dėl naujo pandeminio koronaviruso omikron varianto plitimo grėsmės, pirmadienį paskelbė ministras pirmininkas Fumio Kishida (Fumijas Kišida).

„Uždrausime užsieniečių iš viso pasaulio (naujus) atvykimus, pradedant nuo lapkričio 30 dienos“, – žurnalistams sakė F. Kishida.

Šis sprendimas atšaukia prieš kelias savaites įvestą sušvelninimą, leidusį į Japoniją atvykti kai kuriems asmenims, keliaujantiems verslo reikalais, ir studentams.

Nuo COVID-19 pandemijos pradžios Japonijos sienos buvo beveik visiškai uždarytos į šalį naujai norintiems atvykti užsieniečiams. Vienu metu į Japoniją negalėjo sugrįžti netgi leidimą gyventi šalyje turintys užsieniečiai.

Lapkričio pradžioje vyriausybė paskelbė leisianti kai kuriuos trumpalaikius verslo vizitus, taip pat atvykti studentams ir kitiems vizas turintiems asmenims, bet turistinių kelionių draudimas liko galioti.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, apie 370 tūkst. vizas turinčių žmonių, norinčių atvykti į Japoniją, bus įleidžiami palaipsniui.

Tokijas jau penktadienį pranešė, kad žmonės iš šešių pietinių Afrikos šalių, turintys leidimą atvykti į Japoniją, atvykę privalės 10 dienų karantinuotis vyriausybės nurodytose įstaigose. Nuo savaitgalio šios priemonės taikomos iš viso devynioms šalims: Pietų Afrikai, Namibijai, Lesotui, Esvatiniui, Zimbabvei, Botsvanai, Zambijai, Malaviui ir Mozambikui.

F. Kishida pirmadienį sakė, kad tolesnės karantino priemonės bus taikomos atvykėliams iš dar 14 šalių ir regionų, kur buvo aptikta užsikrėtimo omikron varianto virusu atvejų, bet išsamesnių detalių nepateikė.

Premjeras nurodė, kad Japonija yra „stipresnėje pozicijoje prieš omikron variantą negu kitos šalys“, atkreipęs dėmesį į savanorišką kaukių dėvėjimą ir užsikrėtimo riziką galinčios kelti veiklos vengimą.

Japonijoje nuo pandemijos pradžios mirė tik kiek daugiau negu 18,3 tūkst. koronavirusu užsikrėtusių žmonių ir nebuvo skelbiama visuotinio uždarymo. Po lėto starto skiepijimo programa šalyje įsibėgėjo, ir dabar jau visiškai vakcinuoti 76,5 proc. Japonijos gyventojų.

Japonijoje iki šiol neaptikta nė vieno užsikrėtimo omikron varianto patogenu, bet Nacionalinis užkrečiamųjų ligų institutas tiria, kokios atmainos koronavirusu užsikrėtęs vienas neseniai iš Namibijos atvykęs asmuo, kuriam buvo patvirtinta COVID-19.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS