Dėl pandemijos JAV darbo vietų skaičius sumažėjo 20,5 mln. | kl.lt

DĖL PANDEMIJOS JAV DARBO VIETŲ SKAIČIUS SUMAŽĖJO 20,5 MLN.

Dėl COVID-19 pandemijos užsidarius parduotuvėms ir gamykloms, JAV prarado beveik pusę per pastarąjį dešimtmetį sukurtų darbo vietų.

Dėl karantino, kuriuo siekta suvaldyti koronaviruso plitimą, darbo vietų skaičius JAV balandį sumažėjo 20,5 mln. Nedarbo lygis jau pasiekė 14,7 proc. Šį rodiklį galima palyginti su nedarbo lygiu kovą, kai jis atitiko 4,4 proc., penktadienį paskelbta Darbo departamento pranešime.

JAV yra COVID-19 ligos labiausiai paveikta pasaulio valstybė. Remiantis ketvirtadienį paskelbtais Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, šalyje nuo koronaviruso protrūkio pradžios jau mirė daugiau nei 75 tūkst. žmonių, užregistruota iš viso 1,2 mln. užsikrėtimo atvejų.

Epidemija JAV ekonomikai padarė neįtikėtinai daug žalos.

Per dvejus metus, kai pasaulį buvo apėmusi finansų krizė, darbo vietų skaičius JAV sumažėjo 8,6 mln. ir nedarbo lygis 2009 m. spalį pasiekė 10 proc.

Siekiant atsigauti po krizės, nuo 2010 m. vasario iki 2020 m. vasario šalyje buvo sukurta maždaug 23 mln. darbo vietų.

Ne žemės ūkio darbuotojų skaičius šiuo metu yra žemiausias nuo 1939 m. Nedarbo lygis pasiekė didžiausią lygį nuo 1948 m.

Be to, kovą darbą prarado gerokai daugiau žmonių, nei pranešta iš pradžių. Nors dauguma verslų veiklą sustabdė tik antroje kovo pusėje, darbo vietų sumažėjo 870 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS