Didieji Rusijos laikraščiai reiškia solidarumą su suimtu žurnalistu I. Golunovu | kl.lt

DIDIEJI RUSIJOS LAIKRAŠČIAI REIŠKIA SOLIDARUMĄ SU SUIMTU ŽURNALISTU I. GOLUNOVU

  • 0

Trijų didžiųjų Rusijos laikraščių pirmadienio numeriai išėjo beveik identiškais pirmaisiais puslapiais, taip reiškiant solidarumą su sulaikytu žurnalistu.

„Kommersant“, „Vedomosti“ ir RBK – neabejotinai autoritetingiausi laikraščiai Rusijoje – paskelbė bendrą vedamąjį su antrašte: „Aš esu/Mes esame Ivanas Golunovas“. Vedamajame raginama atlikti skaidrų šio žurnalisto bylos tyrimą.

Nepriklausomo naujienų portalo „Meduza“ žurnalistas 36 metų I. Golunovas užsiėmė žurnalistiniais tyrimais. Praėjusį ketvirtadienį jis buvo sulaikytas policijos Maskvoje. Žurnalistas buvo sumuštas ir 12 valandų praleido areštinėje be galimybės susitikti su advokatu. 

I. Golunovui buvo pareikšti kaltinimai bandymu parduoti didelį kiekį narkotikų. Kilus didžiuliam visuomenės pasipiktinimui, šeštadienį jam buvo skirtas namų areštas. Palaikyti žurnalisto prie teismo buvo susirinkę šimtai žmonių. 

„Kommersant“, „Vedomosti“ ir RBK tvirtina, kad įrodymai I. Golunovo byloje kelia rimtų abejonių.

Remiantis kaltinimu, žurnalisto kuprinėje buvo rasti du sintetinės stimuliuojančios medžiagos mefedrono paketėliai, kurių bendras svoris sudarė 3,65 gramo, o jo gyvenamojoje vietoje – 5,42 gramo kokaino turinčios medžiagos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS