Diplomatas: Suomijai įstojus į NATO, Rusija stiprina kariuomenę šalies šiaurės vakaruose | kl.lt

DIPLOMATAS: SUOMIJAI ĮSTOJUS Į NATO, RUSIJA STIPRINA KARIUOMENĘ ŠALIES ŠIAURĖS VAKARUOSE

  • 15

Rusija pirmadienį pareiškė, kad, reaguodama į Suomijos įstojimą į NATO, padidins savo karinių pajėgų dislokavimą šalies vakaruose ir šiaurės vakaruose.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas anksčiau paskelbė, kad Suomija antradienį taps 31-ąja karinio aljanso nare.

„Mes stiprinsime savo karinį potencialą vakarų ir šiaurės vakarų kryptimi“, – Rusijos užsienio reikalų viceministrą Aleksandrą Gruško citavo valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Jeigu Suomijos teritorijoje bus dislokuotos kitų NATO narių pajėgos ir ištekliai, imsimės papildomų priemonių, kad patikimai užtikrintume Rusijos karinį saugumą“, – pridūrė jis.

Rusija ir Suomija turi bendrą 1 300 km ilgio sieną.

Suomija ir Švedija atsisakė dešimtmečius vykdytos karinio neprisijungimo politikos ir praėjusių metų gegužę, Maskvai pradėjus puolimą Ukrainoje, pateikė prašymą prisijungti prie Aljanso.

Kovo mėnesį Kremlius tvirtino, kad Rusija šioms Šiaurės šalims grėsmės nekelia ir neturi su jomis jokių ginčų.

Tačiau Rusija NATO plėtrą laiko egzistencine grėsme savo saugumui ir pasinaudojo Ukrainos noru prisijungti prie Aljanso siekdama pateisinti savo puolimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Tai

nevarkit vatiniai saugokit savo maradorą niekas pas jus nevažiuoja ir nevažiuos į iškrypėlius žiūrėti , jūsų protingesni baigia pabėgti kol dar galima, bet tuoj net to malonumo neturėsite, vagis visiems nurodys ką daryti dėl jo šlapių sapnų.

Jo

pasirodo kandis putleris visų aplinkui bijo, visur tipo stiprina ,užzombintais pobedyteliais visas skyles kaišioja, turėtų būti ir yra protingesnių žmonių kurie vėliau ar anksčiau supras ką vagis putlerfiureris daro žmonių gyvenimams.

labai teisingai rusai daro

nes neadekvaciu idiotu veiksmai ---nenuspejami...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS