D. Trumpo žmona: jis bus fantastiškas prezidentas | kl.lt

D. TRUMPO ŽMONA: JIS BUS FANTASTIŠKAS PREZIDENTAS

  • 0

Slovėnijoje gimusi buvusi manekenė Melania Trump (Melanija Tramp), galinti tapti pirmąja per du šimtmečius pirmąja JAV ponia neamerikiete, ketvirtadienį per rinkiminės kampanijos renginį Pensilvanijoje bandė atskleisti savo sutuoktinio švelniąją pusę.

Donaldo Trumpo (Donaldo Trumpo) 46-erių metų žmona per savo pirmąjį savarankišką pasirodymą kampanijos renginyje dėvėjo plonytę rožinę palaidinę ir baltą sijoną. Ji yra trečioji respublikonų kandidato į JAV prezidentus žmona, auklėjanti jųdviejų jaunėlį sūnų Barroną (Baroną)

„Jis bus fantastiškas prezidentas“, – M. Trump sakė rinkėjams Filadelfijos priemiestyje Bervine. Kaip rodo apklausos, Filadelfijoje D. Trumpo populiarumas sumažėjo po jo vulgarių pareiškimų apie moterų grabinėjimą ir pasirodžius kelių moterų kaltinimams, kad jis seksualiai prie jų priekabiavo.

Daugeliui neįsivaizduojamos prabangos apsuptyje gyvenanti M. Trump pareiškė, kad jos sutuoktinis sieks pagerinti kenčiančių darbininkų ir sunkiai besiverčiančių tėvų gyvenimus, pareiškė ji.

„Kaskart, kai mano vyras sužinodavo apie uždaromą fabriką Ohajuje, Šiaurės Karolinoje arba čia, Pensilvanijoje, matydavau, kad jis būdavo labai nuliūdęs“, – sakė ji. Kandidato žmona paminėjo tris pagrindines svyruojančias valstijas, nulemsiančias lapkričio 8 d. vyksiančių rinkimų rezultatus.

„Jis išties žino, kaip supurtyti padėtį, tiesa?“, – pareiškė ji. Tačiau D. Trumpo oponentai savo ruožtu gali tokią repliką suprasti kaip ugningos respublikono kampanijos sumenkinimą, per kurią jis įžeidinėjo moteris, meksikiečius, musulmonus ir neįgaliuosius.

„Mūsų kultūra tapo pernelyg pikta ir pernelyg šiurkšti“, – pridūrė Melania. Ši jos frazė taip pat gali būti suprasta kaip įspėjimas jos vyro įžeidimų kupinai kampanijai.

Manekenė ir verslininkė, anksčiau dirbusi Milane ir Paryžiuje, sakė, kad jai būtų „garbė ir privilegija“ tapti pirmąja šalies ponia. Ji nurodė, kad pasisakytų prieš internetines patyčias ir padėtų skurstančioms moterims.

Ji kalbėjo apie savo „gražią“ vaikystę nedideliame Slovėnijos mieste, taip pat apie komunistų valdymą ir priminė, kad anksčiau Amerika buvo įgudusi naudoti savo galią užsienyje.

Plagijavimo skandalas

„Visada žinojome apie neįtikėtiną vietą, vadinamą Amerika“, – sakė ji ir pareiškė, kad velionio respublikonų prezidento Ronaldo Reigano vadovavimo laikotarpis buvo „rytas visame pasaulyje“.

Kaip ir dera žmonai vyro, agituojančio prieš neteisėtą imigraciją, Melania sakė, kad jai tapti piliete buvo „didžiausia pasaulyje privilegija“.

Pensilvanija yra itin svarbi valstija jos respublikonui sutuoktiniui, bet šioje valstijoje demokratė Hillary Clinton (Hilari Klinton) pirmauja 3,4 proc. punkto, rodo „RealClearPolitics“ apklausos rezultatai.

Nors M. Trump viešumoje buvo matoma gana retai, jai ši kampanija buvo itin nerami. Kandidato sutuoktinė į plagijavimo skandalą, kai sakydama kalbą respublikonų nacionaliniame suvažiavime liepą panaudojo keletą frazių iš dabartinės pirmosios ponios Michelle Obamos (Mišel Obamos) kalbos.

D. Trumpo kampanijos darbuotoja dėl to atsiprašė, o pats kandidatas į prezidentus, savo žmonos gėdai, pajuokavo apie minėtą incidentą per iškilmingą vakarienę Niujorke praėjusį mėnesį.

M. Trump taip pat buvo priversta paneigti, kad dirbo nelegaliai, ir teisintis, kad būdama modeliu pozuodavo apsinuoginusi, kai jos nuotraukas paviešino vienas JAV laikraštis. Be to, ji ištrynė savo profesinį tinklapį, kilus klausimų dėl jos išsilavinimo.

Savo kalbą Melania pasakė po to, kai D. Trumpas per interviu su televiziją ją nustebino pasakydamas, kad jo žmona paskelbsianti dvi ar tris kalbas.

„Dar pažiūrėsime“, – CNN trečiadienį sakė D. Trumpo rinkimų kampanijos vadovė Kellyanne Conway (Kelien Konvėj), paklausta, ar planuojama daugiau tokių pasirodymų.

Jeigu D. Trumpas būtų išrinktas prezidentu, M. Trump būtų pirmoji užsienyje gimusi Amerikos pirmoji ponia per beveik du šimtmečius. 1825-1829 metais prezidento pareigas ėjusio Johno Quincy Adamso (Džono Kvinsio Adamso) žmona Louisa Adams (Luisa Adams) buvo gimusi Anglijoje.

GALERIJA

  • D. Trumpo žmona: jis bus fantastiškas prezidentas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS