Du galimi scenarijai: kas laukia Ukrainos pergalės arba pralaimėjimo kare atveju? | kl.lt

DU GALIMI SCENARIJAI: KAS LAUKIA UKRAINOS PERGALĖS ARBA PRALAIMĖJIMO KARE ATVEJU?

  • 0

Ukrainos politologas įvardijo du galimus karo Ukrainoje pabaigos scenarijus, rašo UNIAN.

Jei Ukraina laimės prieš Rusiją, viskas kardinaliai pasikeis. Tačiau pralaimėjimo atveju Ukrainos niekas neatstatys. Tokią prognozę išsakė Ukrainos politologas ir ekonomistas Olegas Soskinas.

„Viskas bus taip, kaip sakė Luhansko liaudies respublikos vadovas Leonidas Pasečnikas – Popasnos miesto niekas neatkurs, Mariupolio, Sjeverodonecko ir Lisičansko neatstatys. Jei Ukraina pralaimės, reikės palikti šias sritis“, – teigė jis.

Tuo tarpu, ukrainiečių pergalė paskatintų pokyčius, kurie paliestų įvairias sritis.

„Jau aiškiai pamatėme, kad reikia atsisakyti sovietinės energijos vartojimo sistemos, pereiti prie elektromobilių, nestatyti daugiaaukščių namų. Tai yra, reikia visiškai pakeisti savo gyvenimą“, – sakė politologas.

O. Soskino teigimu, pergalės atveju atkurti Ukrainą gali prireikti iki 10-20 metų. Paklaustas, ar aukšta infliacija, nedarbas ir nuo augantis pabėgėlių skaičius keltų grėsmę Ukrainai, jei karas užsitęstų ilgiau nei metus, ekspertas pažymėjo, kad jei šalis laimės, nieko panašaus nenutiks.

Pasak karo eksperto Olego Ždanovo, Ukraina turi šansų deokupuoti visas Rusijos okupuotas teritorijas ir juo reikia pasinaudoti, nes antrasis, vargu, ar pasitaikys dėl politinės ir ekonominės situacijos pasaulyje. Karas, jo prognozėmis, gali trukti iki 2023 metų pavasario

Gairės: karas Ukrainoje, scenarijai, pergalė, praleimėjimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS