A. Duda: karas Ukrainoje pabrėžė būtinybę stiprinti kariuomenę | kl.lt

A. DUDA: KARAS UKRAINOJE PABRĖŽĖ BŪTINYBĘ STIPRINTI KARIUOMENĘ

  • 0

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) šeštadienį pareiškė, kad karas Ukrainoje pabrėžė būtinybę stiprinti kariuomenę.

„Vėl gyvename pavojingais laikais. Brutali Rusijos agresija prieš nepriklausomą Ukrainą atnešė mirtį, skausmą ir kančias“, – šeštadienį, minint antrąsias Rusijos invazijos į Ukrainą metines, socialiniame tinkle „X“ paskelbtame vaizdo įraše sakė A. Duda.

„Mes, lenkai, nuo pat pradžių dalyvavome padėdami Ukrainai jos didvyriškoje kovoje su Rusijos okupantu, – tęsė jis. Darome išvadas iš karo prie mūsų rytinės sienos.“

„Šiandien negalime sau leisti būti neaktyvūs, todėl čia ir dabar stipriname ir toliau stiprinsime savo kariuomenę“, – kalbėjo jis.

„Politikų pareiga yra rūpintis esminiais klausimais, tokiais kaip mūsų sienų gynyba, mūsų kariuomenės stiprinimas ir mūsų sąjungų stiprinimas“, – sakė A. Duda.

Įrašą lydėjo pastarųjų dvejų metų vaizdo įrašų fragmentai, įskaitant karines operacijas Ukrainoje, taip pat A. Dudos susitikimų su JAV, Ukrainos ir Lietuvos prezidentais bei kariais įrašai.

Gairės: Andrzejus Duda, Lenkija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS