A. Duda: V. Putinas nori padegti pasaulį | kl.lt

A. DUDA: V. PUTINAS NORI PADEGTI PASAULĮ

  • 0

Lenkijos lyderis Andrzejus Duda (Andžejus Duda) ketvirtadienį pareiškė, kad invaziją į Ukrainą tęsiantis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „nori padegti pasaulį“.

„V. Putino Ukrainoje pradėtas karas yra didžiausias konfliktas Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos“, – sakė A. Duda per Ukrainos pusryčius Pasaulio ekonomikos forume Davose.

„V. Putinas bando naudoti smurtą kaip priemonę laisvojo pasaulio vertybėms, tokioms kaip orumas ir laisvė, sunaikinti“, – pridūrė jis.

A. Duda taip pat sakė, kad praėjus trims dešimtmečiams po SSRS žlugimo pasaulis tapo Rusijos imperializmo atgimimo liudininku ir kad V. Putinas „nori padegti pasaulį“.

Pasak Lenkijos prezidento, jei Maskva laimės karą Ukrainoje, ji pasiųs aiškų signalą pasauliui, kad šis turi ruoštis konfliktui.

A. Duda pridūrė, kad, susiklosčius tokiam scenarijui, Rusija puls kitas valstybes, pirmiausia – Baltijos, Kaukazo ir Vidurinės Azijos šalis.

„Jei Rusija laimės, ji užpuls kitą šalį. Tai būdinga Rusijos imperializmui. Jie puola ir puola. Ukraina turi laimėti šį karą“, – pareiškė jis.

V. Putino Ukrainoje pradėtas karas yra didžiausias konfliktas Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos.

„Turime padėti savo draugams ukrainiečiams, – kalbėjo prezidentas, – nes ukrainiečiai gina laisvojo pasaulio vertybes, ir mes negalime to pamiršti.“

„Rusai tikisi, kad Vakarai apribos arba nutrauks pagalbą Ukrainai“, – nurodė A. Duda.

„Turime būti pasirengę ilgam Ukrainos pergalės ir šios šalies atstatymo keliui“, – pridūrė jis.

„Karas baigsis, kai rusai bus išstumti iš visų okupuotų žemių, o bet koks kitas sprendimas bus Rusijos pergalė, – sakė Lenkijos prezidentas.

„Kai manęs klausia, ar reikėtų pradėti taikos derybas, turiu tik vieną atsakymą: Tai priklauso nuo pačių ukrainiečių, nuo niekieno kito“, – užbaigė A. Duda.

Šią savaitę Pasaulio ekonomikos forumo kuluaruose įvyko A. Dudos ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio susitikimas, kurio metu lenkų lyderis pažadėjo, kad Varšuva toliau tvirtai rems Kyjivą.

Gairės: Andrzejus Duda, Vladimiras Putinas, karas Ukrainoje, Pasaulio ekonomikos forumas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS