E. Macronas iškėlė D. Trumpui sąlygas dėl G7 deklaracijos pasirašymo | kl.lt

E. MACRONAS IŠKĖLĖ D. TRUMPUI SĄLYGAS DĖL G7 DEKLARACIJOS PASIRAŠYMO

  • 0

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas nepasirašys Didžiojo septyneto (G7) viršūnių susitikimo deklaracijos, jeigu Jungtinės Valstijos nepadarys nuolaidų dėl muitų, susitarimo su Iranu ir klimato sutarties.

Apie tai informuoja naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi E. Macrono aplinkos šaltiniu, nepanorusiu skelbti savo pavardės.

Tam kad deklaracijoje atsirastų Prancūzijos prezidento parašas, Baltieji rūmai turi sutikti su nuolaidomis spręsdami klausimą dėl muitų plienui bei aliuminiui, patikslino agentūros pašnekovas. Be to, E. Macrono manymu, JAV prezidentas D. Trumpas turi įrodyti pasiekęs pažangos tokiais klausimais kaip branduolinis susitarimas su Iranu ir Paryžiaus klimato sutarties (ELTA primena: apie pasitraukimą iš abiejų sutarčių JAV paskelbė prie valdžios vairo stojus D. Trumpui).

Pasak pareigūno, E. Macronas įsitikinęs, kad Jungtinė Karalystė, Vokietija, Japonija, Prancūzija, Italija ir Kanada turi pasipriešinti Jungtinėms Valstijoms tiek dėl muitų plienui bei aliuminiui iš ES, Kanados ir Meksikos, tiek kitais klausimais.

G7 viršūnių susitikimas vyks birželio 8–9 dienomis Kanados mieste Kvebeke.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS