E. Macronas: parlamentui bus pateiktas įstatymo projektas dėl pagalbinės savižudybės | kl.lt

E. MACRONAS: PARLAMENTUI BUS PATEIKTAS ĮSTATYMO PROJEKTAS DĖL PAGALBINĖS SAVIŽUDYBĖS

  • 9

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) per interviu, kurį sekmadienį paskelbė šalies žiniasklaida, pareiškė, kad gegužę parlamentui bus pateiktas įstatymo projektas dėl pagalbinės savižudybės.

Tik suaugusieji, kurie visiškai sąmoningai gali apsispręsti, sergantys nepagydoma ir gyvybei pavojų keliančia liga trumpuoju ar vidutinės trukmės laikotarpiu ir kurių skausmo neįmanoma numalšinti, galės „prašyti, kad jiems būtų padėta numirti“, laikraščiams „La Croix“ ir „Liberation“ sakė E. Macronas.

Nepilnamečiai ir pacientai, sergantys psichinėmis ar neurodegeneracinėmis ligomis, pavyzdžiui, Alzheimerio liga, teisės į pagalbinę savižudybę neturės.

Medicinos specialistams leidus, pacientui bus paskirta mirtina medžiaga, kurią jis galės susileisti pats arba padedamas trečiosios šalies, jei fiziškai nebus pajėgus to padaryti.

Trečiąja šalimi galės būti savanoris, pacientą gydantis gydytojas arba slaugytojas, o medžiaga galės būti suleidžiama paciento namuose, pagyvenusių žmonių globos namuose arba slaugos centruose.

Medicinos ekspertai turės per 15 dienų atsakyti į prašymą padėti numirti, o patvirtinimas galios tris mėnesius, per kuriuos pacientas galės jį atšaukti, sakė E. Macronas.

E. Macronas sakė, kad jei medikai atmestų prašymą, pacientas galėtų kreiptis į kitą medikų komandą arba pateikti apeliaciją.

Jis pridūrė, kad norėtų išvengti tokių terminų kaip pagalbinė savižudybė ar eutanazija, nes paciento sutikimas yra būtinas, taip pat labai svarbi gydytojų nuomonė ir tikslūs kriterijai.

Iki šiol nuolatinį skausmą kenčiantys prancūzai, norintys nutraukti savo gyvenimą, turėjo keliauti į užsienį, taip pat ir į kaimyninę Belgiją.

2005 metais įstatymu įteisinta pasyvioji eutanazija, pavyzdžiui, dirbtinio gyvybės palaikymo nutraukimas, kaip „teisė mirti“.

2016 metais priimtas įstatymas leidžia gydytojams tai derinti su „gilia ir nuolatine sedacija“ nepagydomai sergantiems pacientams, patiriantiems skausmą.

Tačiau aktyvi eutanazija, kai gydytojai pacientams, sergantiems nepagydoma liga, suleidžia mirtinas vaistų dozes, yra neteisėta.

Taip pat uždrausta pagalbinė savižudybė, kai pacientai gali nutraukti gyvenimą, padedami kito žmogaus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Cia visas darosi aiskiau negu aisku

Kad sitas Shwabo mokinys jau net nesislepdamas padeda savo mokytojui mazinti zmoniu populiacija. Pagalbine savizudybe tai mirties kapsule ( Kuria Armoaite buvo atvezusi I Lietuva) kai pats zmogus pasiryzta mirti. O Makarono dziugesys del priimto istatymo del abortu.Isvada ta kad maziau gimtu ir daugiau mirtu. Jis greiciausiai tikisi patekti I AUKSiNi MILIJARDA. Na o visi kiti .......?????

tai

anunakiu reptyloidynis banditizmo iteisinimas velniu uzgrobtose teritorijose su dar 1/vertybe/ 0

cha ....Mikronas paleidzia dzina is butelio

po siuo ,,,pagalbines savizudybes projektu,,, pasipils simtai tukstanciu kriminaliniu nuzudymu ... kur zudikai ,,pades ,,, numirt , vaikams kurie trugdo , senoliams kurios nusibodo slaugyt , ar jais rupintis senatveje , geriau jau tada atgaivinkit anksciau egzistavusy ,,projekta ,,, kada vaikuciai uzkele savo nusenusius tevus ant roguciu ir nutempe y miska , palieka vilkams suest .....jokios perspektyvos ir gerio neatsirado siam pasauly , tikesimes kad Makronujntaip pat sanitaras suleis doze nuodu y vena ,kad kanopas uzverstu ankscciau laiko nei kad Dievas jam dave.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS