E. Macronas: Prancūzijai po riaušių reikia grąžinti autoritetą visais lygmenimis | kl.lt

E. MACRONAS: PRANCŪZIJAI PO RIAUŠIŲ REIKIA GRĄŽINTI AUTORITETĄ VISAIS LYGMENIMIS

  • 7

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pirmadienį, reaguodamas į neseniai kilusias riaušes, kurias sukėlė policininko nušauto paauglio mirtis, pareiškė, kad Prancūzijai reikia grąžinti autoritetą visais lygmenimis.

Praėjusį mėnesį per eismo patikrinimą sustabdyto 17 metų Nahelio M. (Naelio M.) nužudymas sukėlė protestus, riaušes ir plėšikavimą, o daugelis kaltino vyriausybę, kad ji leido policijoje įsigalėti institucinio rasizmo kultūrai.

E. Macronas pasmerkė mokyklų, salių, sporto salių ir bibliotekų deginimą ir plėšikavimą: „Iš to pasimokau: tvarkos, tvarkos, tvarkos.“

Kalbėdamas per Prancūzijos televiziją kelionės į Naująją Kaledoniją metu, E. Macronas pridūrė, kad turi įsivyrauti tvarka.

„Be tvarkos nėra laisvės“, – teigė jis.

„Mūsų šaliai reikia grąžinti autoritetą visais lygmenimis, pradedant šeima“, – sakė jis.

„Turime daug investuoti į jaunimą ir suteikti jam pagrindą“, – teigė E. Macronas.

Prezidentas taip pat pakartojo savo ankstesnę kritiką dėl socialinių tinklų vaidmens per riaušes ir plėšikavimą, sakydamas, kad reikia viešosios skaitmeninės tvarkos, „kad būtų sustabdyti ekscesai“.

Jis teigė, kad daugelis jaunų žmonių naudojosi socialiniais tinklais, kad organizuotų susitikimus ir riaušes, o per jas net varžėsi tarpusavyje.

Beveik pusė iš maždaug 1 300 asmenų, kuriems iškeltos baudžiamosios bylos dėl įtariamo dalyvavimo riaušėse, yra jaunesni nei 18 metų.

Didžiausias nuo 2005 metų smurtas miestuose sukėlė diskusijas apie teisėtvarką, imigraciją, rasizmą ir policijos žiaurumą.

Praėjusią savaitę pertvarkęs savo kabinetą E. Macronas įspėjo, kad riaušės išryškino tautos susiskaldymo ir gilaus susipriešinimo pavojų.

Penktadienį vykusiame vyriausybės posėdyje jis sakė, kad reikia autoriteto ir pagarbos, ir paprašė naujosios vyriausybės „pasimokyti iš to, kas įvyko, ir pateikti pagrįstus atsakymus“.

Naujoji Kaledonija yra pirmoji E. Macrono kelionės po Ramiojo vandenyno regioną, kurios metu jis taip pat aplankys Vanuatu ir Papua Naująją Gvinėją, stotelė.

Kelionės metu, kaip tikimasi, prezidentas taip pat išdėstys „prancūzišką alternatyvą“ regionui, kuriame juntama tarp Kinijos ir Jungtinių Valstijų tvyranti įtampa.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Klausimas iš sales

Kas tai padarys jei ne vadas?

Kur tai

jau girdeta? Egi - Donaldas Amerikei jau grazino "didybe"...

juoda

nereikejo prisivezti tarnu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS