E. Macronas: turime labai griežtai kalbėti su Rusija apie Ukrainą ir Baltarusiją | kl.lt

E. MACRONAS: TURIME LABAI GRIEŽTAI KALBĖTI SU RUSIJA APIE UKRAINĄ IR BALTARUSIJĄ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas po trečiadienį Rygoje įvykusio susitikimo su Latvijos premjeru Krišjaniu Kariniu pareiškė, kad reikia būti labai griežtiems kalbantis su Rusija apie Ukrainą ir reikšti aiškią nuomonę per dialogą dėl Baltarusijos.

Pasak E. Macrono, per susitikimą buvo aptarta virtinė klausimų, pirmiausia geopolitinių ir regioninių.

Prancūzijos lyderis sakė, kad antradienį Lietuvoje susitiko su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja ir kad įvykiai Baltarusijoje su Baltijos šalimis buvo aptarinėjami ir antradienį, ir trečiadienį.

„Noriu pabrėžti, kad esame pasiryžę stengtis surasti taikų sprendimą. Mes nepripažįstame Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatų. Norime pagirti protestuotojų drąsą“, – sakė jis.

E. Macronas su sutuoktine Brigitte Macron antradienį atvyko į Latviją oficialaus vizito, kuris baigsis trečiadienį.

Prancūzijos prezidentas akcentavo, kad Europai reikia strateginio dialogo su Rusija, nes tai vienintelis būdas regiono konfliktams spręsti.

Jo teigimu, ilgą laiką santykiai su Rusija buvo palikti transatlantinei sričiai, bet tokia mąstysena turėtų būti keičiama ir europiečiai turėtų turėti galimybių permąstyti būsimus santykius su Rusija.

„Nenorime kibernetinių atakų ir demokratijos destabilizavimo. Norime normalizuoti regioninius konfliktus Ukrainoje ir kitur. Rusija destabilizavo mūsų demokratijas, ji užpuolė Ukrainą, bet yra klausimų, dėl kurių galime dirbti drauge su Rusija“, – sakė E. Macronas.

Atsukdami nugaras ir įvesdami sankcijas negalėsime išspręsti virtinės klausimų, pabrėžė jis.

„Kai pradėjau kalbėti apie dialogo atnaujinimą, tai, suprantu, dėl istorijos įvykių sukėlė susirūpinimą. Vis dėlto kalbu apie tai jūsų šalyje, nukentėjusioje nuo sovietų valdžios, drąsiai atkūrusioje savo nepriklausomybę“, – sakė E. Macronas ir pridūrė, kad dialogas su Rusija jokiu būdu nepakenktų Latvijos saugumui ir nepaneigtų jos istorijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Skaitytojas

Koks gali būti dialogas su grobikais?

Rasa

cicinaka prašo makrono kad lieptu Lukašenkai paleisti kalinius iš karto buvo aišku ko ta boba nori savo mafijoza vyreli ištraukti iš kalėjimo TUOJ MAKARONAS PADARYS TVARKA TIK GERAI ŽINO KAD REIKIA PUTINO atsiklausti o PUTINAS patarė pirma su savo geltonom liemenėm išsiaiškinti ir nekišti nosies ku jo balsas lygus nuliui

Makronai

Pas save tvarkykis kokie streikai su geltonom liemenėm ir žiaurus vaikymas kur demokratija????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS