E. Muskas sako atsistatydinsiąs iš „Twitter“ vadovo pareigų, kai bus rastas jo įpėdinis | kl.lt

E. MUSKAS SAKO ATSISTATYDINSIĄS IŠ „TWITTER“ VADOVO PAREIGŲ, KAI BUS RASTAS JO ĮPĖDINIS

Elonas Muskas (Ilonas Maskas) antradienį pareiškė, kad vos radęs sau pamainą atsistatydins iš socialinio tinklo „Twitter“ generalinio direktoriaus pareigų, taip turbūt atsakydamas į savo inicijuotos apklausos, kai vartotojai nubalsavo už jo pasitraukimą, rezultatus.

Nuo spalio 27 dienos E. Muskas visiškai valdo „Twitter“ ir, būdamas generaliniu direktoriumi, ne kartą pateko į prieštaringas situacijas: atleido pusę darbuotojų, grąžino į platformą kraštutinių dešiniųjų pažiūrų veikėjų, nušalino žurnalistų ir bandė apmokestinti anksčiau nemokamas paslaugas.

„Atsistatydinsiu iš generalinio direktoriaus pareigų, kai tik surasiu kokį nors pakankamai kvailą, kad imtųsi šio darbo, žmogų!“ – tviteryje parašė E.Muskas. Pasak jo, tuomet jis vadovaus tik „Twitter“ programinės įrangos ir serverių komandoms.

Pirmadienį paskelbti E. Musko inicijuotos apklausos rezultatai rodo, kad 57 proc. balsavusiųjų – 10 mln. – pasisakė už tai, kad jis atsistatydintų. E. Muskas vos prieš kelias savaites už 44 mlrd. dolerių (apie 41 mlrd. eurų) perėmė kompaniją.

E. Muskas apklausas tviteryje pasitelkdavo priimdamas ir kitus sprendimus, įskaitant buvusio Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir kitų sustabdytų naudotojų paskyrų atkūrimą.

Šios savaitės pradžioje E. Muskas juoko jausmaženkliu sureagavo į pranešimą, kad jis ieško žmogaus, galinčio perimti tviterio vadovo pareigas, ir platformoje parašė, kad „niekas, kas iš tikrųjų galėtų išlaikyti „Twitter“ gyvą, nenori šio darbo“.

Analitikai atkreipė dėmesį, kad nuo tada, kai E. Muskas perėmė „Twitter“, jo elektromobilių įmonės „Tesla“ akcijų vertė smuko trečdaliu, o kai kas mano, kad „Tesla“ valdyba spaudė jį pasitraukti iš tviterio vadovo posto.

„Pagaliau žengtas geras žingsnis teisinga linkme, siekiant užbaigti šią skausmingą, košmarišką situaciją „Tesla“ investuotojams“, – antradienį sakė finansinių paslaugų ir investicijų bendrovės „Wedbush Securities“ analitikas Danas Ivesas (Danas Aivsas).

Paskelbęs naujausią apklausą, E. Muskas per diskusijas su vartotojais dar kartą perspėjo, kad tviterį gali ištikti bankrotas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

kas to ipedinio jeskos ? gal Trumpas kai griz prie valdzios ?===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS