ECOWAS: prieš Nigerio perversmo lyderius bus dislokuotos rezervinės pajėgos | kl.lt

ECOWAS: PRIEŠ NIGERIO PERVERSMO LYDERIUS BUS DISLOKUOTOS REZERVINĖS PAJĖGOS

  • 3

Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos (ECOWAS) lyderiai ketvirtadienį pareiškė, kad prieš kariuomenės lyderius, kurie prieš dvi savaites užėmė Nigerį, dislokuos rezervines pajėgas.

Po aukščiausiojo lygio susitikimo Nigerijoje bloko pirmininkas Omaras Touray (Omaras Turė) nurodė, kad ECOWAS nusprendė dislokuoti rezervines pajėgas, kad būtų atkurta konstitucinė tvarka Nigeryje.

ECOWAS buvo paskelbęs ultimatumą ir pareikalavęs, kad generolai atsisakytų valdžios iki sekmadienio vidurnakčio vietos (2 val. Lietuvos) laiku, antraip gali sulaukti karinių veiksmų.

Demokratiškai išrinktas prezidentas Mohamedas Bazoumas (Mohamedas Bazumas) buvo nuverstas liepos 26 dieną, kai jį prezidentūroje sulaikė jo paties gvardijos nariai.

Perversmą įvykdę lyderiai nepakluso ECOWAS reikalavimams.

Galimybė imtis karinės intervencijos į Nigerį, vieną skurdžiausių pasaulio valstybių, sukėlė diskusijas ECOWAS gretose ir kaimyninio Alžyro bei Rusijos perspėjimus.

Nigerio kaimynai Malis ir Burkina Fasas, kuriuos valdo karinės chuntos, užgrobusios valdžią perversmų metu, savo ruožtu pareiškė, kad intervencija būtų karo paskelbimas jų šalims.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Gerai kaskada president's Donald Trump pasake:- Visa Afrika yra didele shit hole. Ir geriausiai isvis su Jai's netureti jokiu reikalu.

Kas cha?

Atvarys bidonas su zelionke ir sutvarkys viską

Cha

Atvarys wagneriai ir sutvarkys reikalus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS