EK vadovė ragina Europą iki 2030 metų 55 procentais sumažinti taršą | kl.lt

EK VADOVĖ RAGINA EUROPĄ IKI 2030 METŲ 55 PROCENTAIS SUMAŽINTI TARŠĄ

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) trečiadienį pranešė, kad Komisija, reaguodama į ekstremalią klimato padėtį, siūlys iki 2030 metų 55 procentais sumažinti taršą Europoje.

„Suprantu, kad šis padidinimas nuo 40 iki 55 [procentų] kai kam yra per didelis, o kai kam – nepakankamas“, – sakydama savo pirmąjį metinį pranešimą kalbėjo U. von der Leyen.

„Mums 2030-ųjų tikslas yra ambicingas, pasiekiamas ir naudingas Europai“, – pridūrė ji.

Ambicingesnį tikslą remia ES galios Prancūzija ir Vokietija, taip pat stambusis verslas, bet jį santūriai vertins nuo anglių priklausomos rytinės bloko narės.

ES lyderiai bandys dėl tikslo susitarti per viršūnių susitikimą spalio mėnesį, o vėliau jam turės pritarti Europos Parlamentas, kur dauguma europarlamentarų nori ambicingesnio plano.

Taršos mažinimo tikslas yra svarbus U. von der Leyen metinio pranešimo Europos Parlamentui pasiūlymas, išdėstytas keli mėnesiai po to, kai ES lyderiai sutiko su jos istoriniu Europos gaivinimo po pandemijos planu.

U. von der Leyen sakė, kad 30 proc. 750 mlrd. eurų plano išlaidų bus skirta klimatui palankiems projektams, finansuojant vadinamosiomis žaliosiomis obligacijomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS