ES ambasadoriai Minske susitiko su protestų metu žuvusių baltarusių artimaisiais | kl.lt

ES AMBASADORIAI MINSKE SUSITIKO SU PROTESTŲ METU ŽUVUSIŲ BALTARUSIŲ ARTIMAISIAIS

  • 6

Europos Sąjungos (ES) diplomatinių misijų vadovai sekmadienį Minske susitiko su baltarusių artimaisiais, žuvusiais per protestus, feisbuke pranešė ES delegacija Baltarusijoje.

„Kartu šią Solidarumo dieną – ir kiekvieną dieną, kol visi politiniai kaliniai bus paleisti ir visi kalti bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Šiandien Minske ES diplomatinių atstovybių vadovai turėjo garbės susitikti su baltarusių, žuvusių dėl to, kad taikiai reikalavo gerbti jų pagrindines teises, artimaisiais“, – sakoma misijos pranešime.

Pranešime priduriama, kad susitikime dalyvavo ir kelių „Baltarusijos politinių kalinių“ artimieji.

Buvusi kandidatė į prezidentus Svetlana Cichanouskaja vasario 7-ąją paskelbė Tarptautine solidarumo su Baltarusija diena.

Kaip pranešta, per protestus rugpjūtį, kuriems Baltarusijos institucijos neišdavė leidimų, žuvo keli žmonės, tačiau nurodomas skaičius skiriasi.

Rugpjūčio 25 dieną S. Cichanouskaja pranešė, kad žuvo mažiausiai šeši žmonės.

Rugsėjo pabaigoje JT vyriausiojo žmogaus teisių komisaro biuras paskelbė apie keturių žmonių mirtį per protestus Baltarusijoje.

Be to, per konfliktą pernai lapkritį viename Minsko kieme žuvo aktyvistas Romanas Bondarenka, kai mėgino neleisti nuplėšti baltos ir raudonos spalvos juostų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

O

Rusija pradėjo antrajį pasaulinį karą, dabar nori trečio

Geriau

Tinka psichanouskaja mąstantis lyderis"turėtų būti su tauta,o ne pabėgėlė

>Istorija...

O ka sovietai su fasistine Hitlerio Vokietija pasidalino ir nenori pripazinti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS