ES: Baltarusija turi paleisti sulaikytus žurnalistus | kl.lt

ES: BALTARUSIJA TURI PALEISTI SULAIKYTUS ŽURNALISTUS

Europos Sąjunga pareikalavo nedelsiant paleisti Baltarusijoje sulaikytus ir administraciniu areštu nubaustus žurnalistus, sakoma pirmadienį paskelbtame ES diplomatinės tarnybos atstovo Peterio Stano (Pėterio Stano) pranešime.

„Laisvos, įvairios ir nepriklausomos žiniasklaidos priemonės yra vienas iš demokratinės visuomenės kertinių akmenų. Kadangi Baltarusijoje artėja prezidento rinkimų kampanija, užtikrinti žiniasklaidos laisvę yra ypač svarbu. Raginame valdžią nedelsiant paleisti sulaikytus žurnalistus ir garantuoti jiems teisę vykdyti savo darbą be baimės arba kišimosi“, – sakoma ES diplomatijos vadovo Josepo Borellio (Žozepo Borelio) išplatintame pranešime.

P. Stano nurodė, kad praeitą savaitę penki nepriklausomi žurnalistai – Alesis Asipcovas, Dmitrijus Lupačas, Michailas Aršinskis, Aleksandras Burakovas ir Aleksandras Burakovas jaunesnysis – buvo areštuoti dėl dalyvavimo nesankcionuotuose renginiuose.

Kaip pranešama, jie rengė reportažus pilietinės visuomenės akcijas tinklaraštininkui Sergejui Tichanovskiui paremti.

ES šiuos areštus laiko žmogaus tiesių ir žodžio laisvės pažeidimu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vijole

...nemanau ,kad tai"nususeliai"... Zinioms,korespondentams ,zurnalistams---turetu buti visur ==laisve[..pazvelkime,kokiu tik nesamoniu pripliurpia "musu zurnalistai?! -ir niekas juos nesumeta I "cype" ..laisve zurnalistams

Anonimas

Sulaikė apmokamus šnipus, o ne kažkokius " žurnalistus". Dabar tegul pasėdi ir pamąsto, verta parduoti savo šalį ar ne ? Bus pamoka kitiems tokiems nususėliams...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS