ES „Brexito“ derybininkas M. Barnier balotiruosis į Prancūzijos prezidentus | kl.lt

ES „BREXITO“ DERYBININKAS M. BARNIER BALOTIRUOSIS Į PRANCŪZIJOS PREZIDENTUS

Prancūzijos užsienio reikalų eksministras, buvęs Europos Komisijos narys ir buvęs ES vyriausiasis „Brexito“ derybininkas Michelis Barnier (Mišelis Barnjė) vėlai ketvirtadienį patvirtino, kad per ateinantį pavasarį vyksiančius rinkimus sieks šalies prezidento posto.

„Taip, nusprendžiau kandidatuotis ateinančių metų balandį vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Po mažiau nei aštuonių mėnesių prancūzai rinks naująjį prezidentą“, – televizijos TF1 eteryje kalbėjo M. Barnier.

Jo teigimu, atėjo „sunkūs ir rimti laikai“.

„Mus supantis pasaulis yra pavojingas. Šiuo metu tai matome Kabule. Tai trapus ir neteisingas pasaulis. Apie tai liudija ir klimato kaita bei jos sukeliamos nelaimės mūsų šalyje“, – tęsė M. Barnier.

Jis atkreipė dėmesį į „dideles kančias ir neteisybes, didelį susiskaldymą“.

„Šiuo sunkmečiu priėmiau sprendimą. Esu pasiryžęs balotiruotis į susitaikiusios Prancūzijos, kuri gerbs prancūzus ir privers gerbti Prancūziją, prezidentus“, – sakė politikas.

Ketvirtadienį jis taip pat pareiškė laikraščiui „Le Figaro“: „Mūsų šalyje reikalai klostosi prastai. Kad susitaikytume, susivienytume ir tikrai veiktume, reikalinga [valdžios] kaita.“

M. Barnier atstovaus centro dešinės Respublikonų partijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

gerai

makaronas jau pakuojasi kol muslimai nenupjove galvos tik nezinia sis toks pat statytinis gal nerizikuos savo galva?... kas zino?...======

Barnier-- tai tas,

kurio reikia PRANCŪZIJAI. --Paskutiniai TRYS buvę ir esamas Prancūzijos prezidentai -- yra v a r t o t o j a i , o ne gyvenimo KŪRĖJAI.

Anonimas

Is kokio bankininko subines islindo sitas sudvabalis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS