ES dujų ginče ruošia sankcijas Turkijai | kl.lt

ES DUJŲ GINČE RUOŠIA SANKCIJAS TURKIJAI

Dujų ginče tarp Graikijos ir Turkijos Europos Sąjunga (ES) rengia sankcijas vyriausybei Ankaroje.

Tai penktadienį Berlyne po ES užsienio reikalų ministrų susitikimo pareiškė Bendrijos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis, praneša agentūra „Reuters“.

Jei Turkija nenusileis, sankcijos gali būti paskelbtos ES specialiame viršūnių susitikime rugsėjo 24 dieną, pridūrė jis.

ES diplomatų duomenimis, susitikime vyravo platus sutarimas, kad reikia ruoštis sankcijoms. Be kita ko, gali būti paskelbtas draudimas Turkijai naudotis ES uostais ar sankcijos, kurios svarbios Turkijos energetikos sektoriui, sakė J. Borrellis. Esą būtina pasiekti, kad būtų nutraukta veikla, kurią ES traktuoja kaip nelegalią.

Turkija šiuo metu vykdo dujų žvalgybą jūrinėje teritorijoje, į kurią pretenzijas reiškia ir ES šalys Graikija bei Kipras.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

turkas didely deda ant tu euro zopos sankciju

tuoj erdoganas pagrasins ,kad paleis islamistus teroristus ir visa afrika y europa --ir visas sankcijas ES is karto atsauks , ir dar vel 5 milijardus euru padovanos ... uz sutrugdyma ... reikia ne ,,,sankcijas,,, yvedinet , o dulkint turka per visus galus ,tada ir rezultatas bus...

seniai

laikas pazabot siuos fanatikus ir pasalint is nato nes kitu atveju tai bus suvalstybinti banditai kaip dabar laikote rusus juk jie isvien tai kam tas veidmainiskas politcirkas zmonems akis dumt ir terorizma skatint su zydu pagalba juk ar ne taip /politikieriai/?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS