ES ir Britanija paskelbė sankcijų Krymo tilto statytojams | kl.lt

ES IR BRITANIJA PASKELBĖ SANKCIJŲ KRYMO TILTO STATYTOJAMS

Jungtinė Karalystė, sekdama Europos Sąjungos pavyzdžių, nusprendė paskelbti sankcijas asmenims ir struktūroms, prisidėjusiems prie Krymo tilto statymo, penktadienį pranešė pareigūnai.

JK Iždo pranešime sakoma, kad baudžiamosios priemonės bus taikomos bendrovės „Grand Servis Ekspres“ generaliniam direktoriui Aleksandrui Ganovui ir kompanijos „Stroigazmontaž“ vadovo pavaduotojui infrastruktūros projektams Leonidui Ryženkinui.

Sankcijų sulaukė ir keturi juridiniai subjektai: „Lenpromtransprojekt“, Berkakito-Tomoto-Jakutsko geležinkelio statymo direkcija, „Krymskaja železnaja doroga“, „Krymskaja pervaja strachovaja kompanija“.

Pažymima, kad šiems asmenims ir struktūroms priklausantis turtas Britanijoje bus įšaldytas. Be to, bus draudžiama teikti jiems finansines paslaugas neturint specialaus leidimo.

Per ketvirtadienį vykusį ES viršūnių susitikimą buvo nuspręsta išplėsti subjektų, pakertančių Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą sąrašą. Bendrijos lyderiai priėjo išvadą, kad minėti žmonės ir organizacijos „dalyvavo neteisėtai aneksuoto Krymo ir Rusijos geležinkelių infrastruktūros sujungimo projekte“.

Briuselis pirmąkart paskelbė individualias sankcijas prie Ukrainos aneksijos prisidėjusiems asmenims 2014 metų kovą. ES taip pat yra paskelbusi ribojamųjų priemonių kai kuriems Rusijos ekonomikos sektoriams.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ruselui

Rusai Kryme ateiviai:)? Ai nu jo nu jo visai pamiršau kad akmens amžiuje ukrainiečiai kasdami juodaja jura supyle Kyma:) Atsiprašau

Ruselis

nepasimoke, okupaves aplinkines valstybes ir perkelinejes i jas ateivius ir vykdes statybas kaip savo valstybeje, turejo viska palikti.O ateiviai liko uz savo tevynes ribu.Su okupuotom teritorijom buna taip visada.Anksciau ar veliau.Taip bu ir su tiltu.Dievas yra, jeigu kai kam tai neaisku.Ir, jis nekencia neteisybes.Jeigu zmones patys nesugeba teisingai gyventi, jis savo valia viska sutvarko.

DIEDUKAS

kai jankiai lieja krauja šalyse turinčiose naftos,eurosojuzas pritaria,kad tai DEMOKRATIJOS teigimas tautoms ir nemato nieko baisaus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS