ES neatmeta antros COVID-19 bangos tikimybės: žada jai pasirengti | kl.lt

ES NEATMETA ANTROS COVID-19 BANGOS TIKIMYBĖS: ŽADA JAI PASIRENGTI

Europos Komisija neatmeta tikimybės, kad ateityje kils antra koronaviruso pandemijos banga, pirmadienį Briuselyje sakė Komisijos atstovas Stefanas De Keersmaeckeris (Stefanas De Kersmekeris).

„Kalbant apie antrąją bangą, nuolat tęsiame savo pastangas dėl koordinavimo su valstybėmis narėmis, su įvairiomis institucijomis, įskaitant sveikatos apsaugos komitetą. Šis darbas taip pat dirbamas per savaitines vaizdo konferencijas dalyvaujant atitinkamiems eurokomisarams ir valstybėms narėms“, – sakė atstovas.

„Informacija apie padėtį dėl medicininės įrangos, asmeninių apsaugos priemonių ir kitų dalykų naudojasi Europos ligų profilaktikos ir kontrolės centras (ECDC), rengdamasis galimai antrai bangai. Centras analizuoja šią informaciją ir svarsto priemones, kurių bus imtasi per galimą antrąją bangą“, – paaiškino S. De Keersmaeckeris.

Jis paminėjo ЕCDC perspėjimą, kad Europos Sąjungos narės turi rengtis antrajai užsikrėtimų bangai ir naudoti visas įmanomas priemones savo epidemiologinės situacijos priežiūros sistemoms gerinti.

S. De Keersmaeckeris pažymėjo, kad Europos Komisija dalyvauja parengiamuosiuose darbuose ir ketina toliau bendradarbiauti su ECDC ir valstybėmis narėmis, kad būtų užtikrinta informacija apie rizikas, o piliečiai „gerai suprastų, kad antroji banga gali kilti net ir tuo atveju, jei pirmoji banga buvo teisingai suvaldyta“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

viruss

Kiek jiems reikės -tiek ir banguos....vien spėlionės ir melavimas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS