ES nesusitariant dėl naftos embargo Rusijai, U. von der Leyen vyksta į Budapeštą | kl.lt

ES NESUSITARIANT DĖL NAFTOS EMBARGO RUSIJAI, U. VON DER LEYEN VYKSTA Į BUDAPEŠTĄ

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pirmadienį vyksta į Budapeštą susitikti su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu ir surengti derybas dėl įstrigusio bloko embargo Rusijos naftai.

U. von der Leyen susitiks su V. Orbanu aptarti „klausimų, susijusių su Europos energijos tiekimo saugumu“, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Europos Komisijos vyriausiasis atstovas žiniasklaidai Ericas Mameris.

Vizitas vyksta tuo metu, kai 27 ES valstybės narės ir Europos Komisija mėgina susitarti dėl šeštojo sankcijų paketo Rusijai, pradėjusiai karą Ukrainoje.

Savaitgalį derybose proveržio pasiekti nepavyko, nes Vengrija, Slovakija ir Čekija toliau siekia sau palankesnių rusiškos naftos draudimo išimčių, agentūrai dpa sakė ES diplomatai.

Budapešte Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto parlamente pagrasino vetuoti dabartinės redakcijos sankcijų paketą, baimindamasis ekonominės žalos.

Pagal dabartinius Komisijos pasiūlymus ES pirmiausia per šešis mėnesius turėtų nutraukti rusiškos žalios naftos importą, o iki metų pabaigos – perdirbtų produktų importą, taip siekiant, kad Kremlius nebeturėtų itin svarbaus pajamų šaltinio.

Pasak ES diplomatų, Vengrija ir Slovakija gavo papildomo laiko iki 2024 metų pabaigos, o Čekija – iki 2024 metų birželio pabaigos.

Visos trys šalys, neturinčios priėjimo prie jūros, yra labai priklausomos nuo Rusijos naftos importo ir prieš įvedant siūlomą draudimą turi užsitikrinti alternatyvų naftos tiekimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Graikai ir vengrai

protingi žmonės, pasirodo.

tam Isvada

pasikark ant savo išvaržos.

Man tai ES lerva

primena šakala iš Mauglio animacinio filmuko, bet nieko neišeina. Moraliniai ubagai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS