ES pabėgėliams Turkijoje skiria dar 485 mln. eurų | kl.lt

ES PABĖGĖLIAMS TURKIJOJE SKIRIA DAR 485 MLN. EURŲ

Europos Sąjunga skirs Turkijai dar beveik 500 mln. eurų, kad ši pasirūpintų pabėgėliais. Ir ES šalys, ir Europos Parlamentas pritarė atitinkamam Europos Komisijos pasiūlymui, penktadienį pranešė Komisija.

485 mln. eurų leis iki 2021 metų pratęsti dvi humanitarines pagalbos programas.

Tai bus papildomi pinigai prie 6 mlrd. eurų, kuriuos Briuselis pažadėjo Ankarai pagal 2016 metų ES ir Turkijos susitarimą. „Kol bus humanitarinis poreikis, ES rems pabėgėlius Turkijoje“, - penktadienį sakė ES krizių valdymo komisaras Janezas Lenarcicas.

 
Turkijoje gyvena 3,6 mln. sirų pabėgėlių. ES ir Turkija 2016 metų pavasarį susitarė dėl pabėgėlių pakto. Šis, be kita ko, numato, kad Turkija kovos su nelegalia migracija į ES ir mainais už tai gaus 6 mlrd. eurų, kurie reikalingi pasirūpinti sirų pabėgėliais.
 
Turkija praėjusiais mėnesiais keliskart reikalavo didesnės paramos. Vasario gale Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas galiausiai pareiškė atidarantis sieną į Graikiją pabėgėliams ir kitiems migrantams, taip darydamas spaudimą ES.

Tūkstančiai migrantų patraukė į Graikiją, taigi – į ES. Tiesa, Graikija neleido jiems kirsti sienos.
 

 

Gairės: Turkija, ES, Pabėgėliai
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Arijas

Prieš 5metus sakiau kad sultonas Europą pasidarė melžiama karvė!Ir dabar tratins kiek norės ir kaip nores!vokiečiai išlaiko savo žemėj milijonus turkų su baisių prieaugliu dabar ir visa turkistana išlaikys!vergaus turkams !ačiū komunistei

liurba bruselistai

sienas uzdaryti reikia ir grazint visu euro saliu patikra prie sienu,ateitis liudna paisosi europos ,nieko gero nezadanti,teks salim islaikyt milijonus atvykstancius gyvent europos saliu saskaita ir jokio darbo nedirbt .

Idiotai valdo

vyt reik tuos babajus o jie jiems pinigų duoda -katastrofa

SUSIJUSIOS NAUJIENOS