ES pasmerkė JAV sankcijų politiką dėl „Nord Stream 2“ | kl.lt

ES PASMERKĖ JAV SANKCIJŲ POLITIKĄ DĖL „NORD STREAM 2“

Jungtinėms Valstijoms pradėjus imtis priemonių dėl prieštaringai vertinamo Rusijos dujotiekio „Nord Stream 2“ projekto, ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis pasmerkė JAV dėl ekonominių sankcijų taikymo.

J. Borrellis teigė, kad Vašingtono antrinės sankcijoms subjektams, kurie turi verslo ryšių su JAV priešininkais, kenkia Europos bendrovėms, vykdančioms „teisėtą verslo veiklą“.

Jis taip pat paminėjo sankcijas Iranui, Kubai ir Tarptautiniam Baudžiamajam Teismui. ES esą prieštarauja JAV politikai įvesti sankcijų priemones bendrovėms ir asmenims visame pasaulyje.

„Esu sunerimęs dėl augančios sankcijų naudojimo ar grasinimų JAV sankcijomis Europos bendrovių ir interesų atžvilgiu“, – pranešime pareiškė J. Borrellis.

„Ten, kur sutampa bendri užsienio ir saugumo politikos tikslai, galima pasiekti didelių rezultatų koordinuojant tikslingas sankcijas su partneriais. Atsiradus nesutarimų dėl politikos, Europos Sąjunga visada yra atvira dialogui, tačiau jis negali vykti grasinimų sankcijomis fone“, – tikino ES diplomatijos vadovas.

J. Borrellio pranešimas pasirodė praėjus vos dviem dienoms po to, kai JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija nusprendė įtraukti „Nord Stream 2“ į sankcijų projektą, pagal kurį prie dujotiekio prisidėjusiems subjektams gali būti nutraukta prieiga prie JAV finansų sistemos.

Vokietija yra viena pagrindinių dujotiekio projekto dalyvių. „Nord Stream 2“ beveik padvigubins rusiškų dujų eksportą į šią šalį.JAV žingsnis reiškia, kad Vokietijos bendrovėms bus taikomos sankcijos net ir už nedideles investicijas į „Nord Stream 2“.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Pindosai tuoj negru paduos Gales vasalai kojas buciuot

Beje gi rus vyksta maniovrai. O musu mediniai, atsiprasau auksiniai saukstat jau parengtyje?

Sku tom

Išdraskyta šiknaskylę Boreliui, nesuprantančiam geopolitinio aspekto.Rusai su Nord streso pajungs Europą kaip už arklio pavadėlių. Tai daro Europą priklausoma nuo Rusijos, nuskriaudžia Ukrainą,Lenkiją, Baltijos šalis

Tik

kažkodėl atsitikus bėdai visi kreipiasi į policiją, ne i žmogaus teisių gynėjus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS