ES pradėjo misiją, kuria siekiama užtikrinti ginklų embargo į Libiją laikymąsi | kl.lt

ES PRADĖJO MISIJĄ, KURIA SIEKIAMA UŽTIKRINTI GINKLŲ EMBARGO Į LIBIJĄ LAIKYMĄSI

ES pradėjo anksčiau atidėtą jūrinę misiją, kuria siekiama užtikrinti ginklų embargo į Libiją laikymąsi, ketvirtadienį sakė Bendrijos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis.

Šiuo metu Romoje įsikūrusi operacija IRINI turės sustabdyti ginklų tiekimą į Libiją, kur Jungtinių Tautų (JT) pripažįstama Tripolio vyriausybė yra puldinėjama generolo Khalifos Haftaro pajėgų.

Jūrinė misija prasidėjo pirmadienį, tą dieną patruliavo Prancūzijos karinio jūrų laivyno laivas „Jean Bart“ bei Liuksemburgo žvalgybinis lėktuvas.

„Tai parodo, kad ES ryžtingai siekia taikos Libijoje, net ir tuo laikotarpiu, kai narės valstybės kovoja su koronaviruso pandemija“, – pranešime teigė J. Borrellis.

Sausį Berlyne rengtos Libijos taikos konferencijos metu pasaulio valstybių lyderiai pritarė JT sprendimui imtis ginklų į Libiją embargo.

Misijos pradžia buvo atidėta beveik mėnesiui, Italijai ir Graikijai nesutariant dėl vadovavimo. ES priėmė sprendimą, kad operacijoms vadovaus abi šios šalys, kas šešis mėnesius besikeisdamos rotacijos būdu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

#

Embargas tai reiškia kad ginklus pardavinės ir tieks tik NATO ir niekas kitas. Kitaip sakant dirbs be konkurencijos....

tai

gerai kol mosad neisikis nes jav czv dirba per satelitus juk ir kaleimas buso lithuanijoje ne ju o musu kaip ir visas nato kur turkai su graikais nesutinka tai baikit ta ciniskai durna genocida kai jau aiskiai matosi kas yra kas?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS