ES priartėjo prie COVID-19 antigenų testų pripažinimo bloko mastu | kl.lt

ES PRIARTĖJO PRIE COVID-19 ANTIGENŲ TESTŲ PRIPAŽINIMO BLOKO MASTU

ES pasiuntiniai pasiekė preliminarų susitarimą dėl galimybės pripažinti visose 27 bloko šalyse bet kurioje valstybėje naryje atliekamų koronaviruso antigenų testų rezultatus, ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP pranešė diplomatai.

Šiuo žingsniu, po kurio prasidės rašytinė procedūra ir diskusija per vėliau ketvirtadienį vyksiantį virtualų ES viršūnių susitikimą, siekiama padaryti testavimą dėl COVID-19 platesnį ir greitesnį.

Kitaip nei testuojant PGR (polimerazės grandininės reakcijos) metodu, kai iš nosies ertmės imami ir vėliau laboratorijoje analizuojami tepinėliai, antigeno testai gali būti atliekami vietoje, per pusvalandį ištiriant seilių mėginius.

Dėl šios priežasties galima lengviau ir greičiau patikrinti daug žmonių, nors antigeno tyrimai yra mažiau patikimi nustatant COVID-19 simptomų neturintiems asmenims.

Europos Komisija rekomenduoja naudoti antigeno tyrimus konkrečiomis situacijomis – pavyzdžiui, siekiant greitai aptikti protrūkius arba stebėti „didelės rizikos“ grupių asmenis, tokius kaip sveikatos apsaugos sistemos darbuotojai.

Plataus masto antigeno tyrimai taip pat galėtų būti pasitelkiami tikrinant keliautojus, grįžtančius iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių.

Prancūzijos Europos reikalų ministras Clement'as Beaune'as (Klemanas Bonas) sekmadienį sakė, kad, pavyzdžiui, keliaujant „tarp Prancūzijos ir Airijos PGR testai tinka, nes [juos] naudojame tokius pačius, bet antigenų testai nėra tinkami, nes Airija jų dar nepripažįsta“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS