ES pritarė karinei misijai prieš migrantus gabenančius kontrabandininkus | kl.lt

ES PRITARĖ KARINEI MISIJAI PRIEŠ MIGRANTUS GABENANČIUS KONTRABANDININKUS

  • 0

ES narės penktadienį pritarė planams jau nuo kitos savaitės pradėti pirmąjį karinės operacijos prieš nelegalius migrantus Viduržemio jūra gabenančius kontrabandininkus etapą, pranešė šaltiniai.

„Dabar viskas jau paruošta, todėl pirmadienį susitinkantys ES užsienio reikalų ministrai galės pritarti šios misijos pradžiai“, – sakė vienas ES diplomatas.

Kiti šaltiniai mini, kad ES narės įsipareigojo parūpinti pakankamai laivų ir orlaivių, kad būtų pradėta pirmoji žvalgybinė operacijos fazė.

Skubiai priversti veikti, kai apie 800 migrantų nuskendo Viduržemio jūroje mėgindami pasiekti Italijos pietus, ES lyderiai balandį per viršūnių susitikimą sutarė rengti detalų planą problemai spręsti iš pagrindų.

Didindami paieškos ir gelbėjimo pastangas, jie ragino ES užsienio politikos vadovę įtraukti ir kariškius į kovą su nuožmiais kontrabandininkais, gabenančiais žmones į Europą per jūrą.

Per pirmosios žvalgomosios fazės seks aktyvioji, kai bus aktyviai išsilaipinama į kontrabandininkų laivus ir prekeiviai žmonėmis bus areštuojami.

Per trečiąją fazę numatoma šios veiksmus išplėsti į Libijos teritorinius vandenis, gal net ir į jos sausumą.

Pasak vieno šaltinio, pirmadienį bus pradėta tik pirmoji operacijos fazė – „laivais, orlaiviais ir dronais Viduržemio jūros pietinėje dalyje bus renkama informacija ir rengiamasi kitoms fazėms“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS