ES ragina JAV dar kartą apsvarstyti sprendimą dėl PSO | kl.lt

ES RAGINA JAV DAR KARTĄ APSVARSTYTI SPRENDIMĄ DĖL PSO

Europos Sąjunga šeštadienį paragino Jungtines Amerikos Valstijas iš naujo apsvarstyti savo sprendimą nutraukti ryšius su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), informuoja AFP.

„PSO privalo ir toliau atlikti lyderės vaidmenį, reaguojant tarptautiniu lygiu į šiandienę ir ateities pandemijas“, – bendrame kreipimesi sakė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen ir ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis.

„Todėl visų valstybių dalyvavimas ir parama yra itin svarbūs. Mes raginame JAV iš naujo apsvarstyti sprendimą, kuris buvo paskelbtas“, – sako ES atstovai.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad jo šalis nutrauks visus ryšius su PSO, nes ši netinkamai reagavo į koronaviruso pandemiją ir neobjektyviai vertino situaciją Kinijoje.

Dėl šio sprendimo JAV nebefinansuos PSO. 2019 m. JAV skyrė PSO 400 mln. dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

GAILA kad ES be kiaušų.

,,,

Na va, PSO pataikauja kinams, bet tai sutvarkoma ir galu gale ne tik kinijoje infekcijos kyla ir yra suvaldomos. Ar ne bus cia preliudija JAV pasitraukimui is JTO, va sita organizija irgi paralizuota Kinijos su Rusija? O tada turesim mes rinktis tarp draugiskos, bet agresyvios JAV ir priesiskos, bet uzspaustos Kinijos su Rusija? Ir kas toliau?

Vika

Kam reikalinga tokia KORUMPUOTA PSO.??Rinkti pinigus ir moketis SAU MILZINISKAS ALGAS ?? Tokia is JU ir nauda IR DAR KINU KOMUNIAGAI PAUTUS LAIZO NES JUODIS ETIOPAS VADUKAS O CAINOS ETIOPIJOJ OGO KAIP SIAUCIA. Kam TOKIA ORGANIZACIJA REIKALINGA NERA GEROS NEREIKIA IR SUDINOS!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS