ES reikalauja, kad JAV nedelsiant panaikintų muitus „Airbus“ lėktuvams | kl.lt

ES REIKALAUJA, KAD JAV NEDELSIANT PANAIKINTŲ MUITUS „AIRBUS“ LĖKTUVAMS

Europos Komisija (EK) reikalauja, kad Jungtinės Valstijos panaikintų muitus „Airbus“ lėktuvams, bendrovei paskelbus, jog ji įvykdė Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) reikalavimus.

Muitai milijardų dolerių vertės prekių importui, taikomi ne tik lėktuvams, bet ir maistui bei žemės ūkio prekėms, sudaro dar didesnę naštą ES dėl koronaviruso pandemijos.

„Airbus“ penktadienio rytą paskelbė, kad pasiekė susitarimą su Prancūzijos ir Ispanijos vyriausybės, pagal kurį šios padidins palūkanas paskoloms, kurios padėjo sukurti orlaivį „Airbus A350“. Palūkanos bus didinamos iki lygio, kurį PPO laiko tinkamu tokio tipo paskolai.

EK teigimu, „Airbus“ susitarimas panaikina bet kokį pagrindą JAV įvesti muitus iš ES importuojamoms prekėms, taip pat esą tai leis greitai išspręsti šį ginčą.

„Nepagrįsti muitai europietiškoms prekėms nėra priimtini ir, dėl „Airbus“ keltų reikalavimų laikymosi, mes reikalaujame, kad Jungtinės Valstijos nedelsiant panaikintų šiuos nepagrįstus muitus“, – teigė už prekybą atsakingas eurokomisaras Philas Hoganas.

Teisinis ginčas tarp „Airbus“ ir „Boeing“ PPO prasidėjo 2004 m., kai JAV ir ES apsikeitė kaltinimais teikus neteisėtas subsidijas aviacijos milžinėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS