ES rengia sankcijas bendrovėms, susijusioms su migrantų gabenimu į Baltarusiją | kl.lt

ES RENGIA SANKCIJAS BENDROVĖMS, SUSIJUSIOMS SU MIGRANTŲ GABENIMU Į BALTARUSIJĄ

Reaguodama į krizę Lenkijos pasienyje, Europos Sąjunga įves sankcijas Baltarusijos oro transporto bendrovei ir tarptautinėms įmonėms, užsiimančioms neteisėtų migrantų gabenimu, antradienį pranešė aukščiausi pareigūnai.

Sankcijų paketą valstybės narės patvirtins artimiausiomis dienomis, tačiau Europos Vadovų Tarybos vadovas Charlesas Michelis ir Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen atskleidė detales Europos Parlamento nariams.

U. von der Leyen, kalbėdama Europos Parlamente, apkaltino Baltarusijos nelegitimaus vadovo Aliaksandro Lukašenkos režimą rengiant „hibridinę ataką prieš ES“ ir siunčiant migrantus iš Artimųjų Rytų į Lenkiją.

Ji sakė, kad EK sudarys kelionių ir transporto įmonių, susijusių su neteisėtu migrantų gabenimu į bloką, sankcijų „juodąjį sąrašą“, kurį turi patvirtinti parlamentas ir valstybės narės.

„Siūlome taisykles, pagal kurias į juodąjį sąrašą būtų įtrauktos visų rūšių transporto priemonės, susijusios su prekyba žmonėmis ir neteisėtu migrantų gabenimu“, – sakė ji.

Pasak EK vadovės, šios priemonės bus derinamos su Jungtine Karalyste, Kanada ir JAV.

Kreipdamasis į EP narius Ch. Michelis sakė, kad sankcijos bus taikomos Baltarusijos oro linijų bendrovei „Belavia“, kuri didžiąją dalį savo lėktuvų nuomojasi iš ES valstybių narių, pirmiausia Airijos, įmonių.

„Neleisime Baltarusijos režimui įbauginti mūsų ir pakenkti mūsų vertybėms bei vienybei“, – sakė jis, pateikdamas tik „vieną pavyzdį“ apie rengiamas sankcijas.

„Didžiąją dalį „Belavia“ lėktuvų parko sudaro iš ES bendrovių nuomojami orlaiviai, tai bus sustabdyta, kai bus priimtas sprendimas, o tai įvyks netrukus“, – sakė jis.

Kelios Artimųjų Rytų oro transporto bendrovės jau sustabdė arba sumažino skrydžių į Minską skaičių po to, kai Briuselis pareiškė, kad migrantai viliojami į Baltarusiją melagingais pažadais, jog jie galės patekti į ES narę Lenkiją.

Migrantai, kurių daugelis bėga nuo karo ir skurdo, išleidžia tūkstančius, kad galėtų atskristi į Baltarusiją su turistinėmis vizomis. Pasiekę sieną, jie susiduria su pjaunančios vielos užtvaromis ir vargingomis gyvenimo sąlygomis bei šalčiu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Neptūnas

Grąžinti visus sulaikytus ir išieškoti iš kompanijų ir jų versla rėmusių politikų ir iš sisokekliu rėmėjų kovotojų už jų teises. Žinoma ir iš skelbiančių užsakomi straipsnių spausdinama. Užteks durninti liaudį.

o

kur brius vasalai buvo anksciau negi fon de liben madam nezinojo ka daryt matosi gaudavo politstabdi is frolen merkel /stasy/ kuri gaudavo nurodymus javs ionistu kurie is pentagono griauna visas salis kartu su vasalais kurnie ko gero nebezmones?===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS