ES šalys reikalauja neatidėliotinų humanitarinių paliaubų Gazos Ruože | kl.lt

ES ŠALYS REIKALAUJA NEATIDĖLIOTINŲ HUMANITARINIŲ PALIAUBŲ GAZOS RUOŽE

Europos Sąjungos (ES) šalys pareikalavo neatidėliotinų humanitarinių paliaubų Gazos Ruožo kare. Po jų turėtų sekti ilgalaikis ugnies nutraukimas, besąlygiškas įkaitų paleidimas bei humanitarinės paramos tiekimas, pirmadienio vakarą po ES užsienio reikalų ministrų susitikimo Briuselyje pareiškė ES užsienio politikos įgaliotinis Josepas Borrellis.

26 ES šalys, be to, paragino Izraelį nesiimti karinių priemonių Rafoje, Gazos Ruožo pietuose. Kritikai baiminasi, kad dėl to ir taip jau dramatiška situacija teritorijoje dar labiau pablogės. Mieste šiuo metu gyvena daugiau kaip milijonas civilių, dauguma jų yra pabėgėliai iš kitų Gazos Ruožo dalių.

Raginimo neparėmė Vengrija, agentūrai dpa sakė keli diplomatai. Vengrija laikoma ypač draugiška Izraeliui.

Gazos Ruožo karą sukėlė „Hamas“ ir kitų ekstremistinių grupuočių spalio 7 d. Izraelyje surengtos žudynės – tada žuvo per 1,2 tūkst. žmonių. Izraelis į tai reagavo intensyviais oro smūgiais, o spalio gale pradėjo sausumos operaciją. „Hamas“ kontroliuojamos teritorijos sveikatos ministerijos duomenimis, čia žuvo daugiau kaip 29 tūkst. palestiniečių. Dar 69 tūkst. buvo sužeisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS