ES sankcijos Rusijai ir toliau priklausys nuo Minsko susitarimo įgyvendinimo | kl.lt

ES SANKCIJOS RUSIJAI IR TOLIAU PRIKLAUSYS NUO MINSKO SUSITARIMO ĮGYVENDINIMO

Europos Sąjunga vysto savo santykius su Rusija, įskaitant sankcijų klausimą, laikydamasi bloko valstybių narių suderintų penkių diplomatinių principų ir atsižvelgdama į Minsko susitarimų įgyvendinimą, ketvirtadienį pareiškė ES diplomatinės tarnybos atstovas Peteris Stano (Pėeteris Stanas).

„Vienas iš šių principų – kad bendradarbiaujame su Rusija, kai tai aiškiai atitinka Europos Sąjungos interesus. Yra dar vienas principas, nurodantis, kad bet kokie reikšmingi mūsų santykių su Rusija pakeitimai priklauso nuo Minsko susitarimų įgyvendinimo“, – paaiškino P. Stano.

„Ekonominės sankcijos peržiūrimos atsižvelgiant į situacijos vystymąsi vietoje. Jos, kaip ne kartą minėjome, priklauso nuo Minsko susitarimų įgyvendinimo. Ir galiu tik pabrėžti: nuolat peržiūrėdami sankcijas remiamės padėties vietoje įvertinimu, taip pat konkrečiu bei apčiuopiamu Rusijos elgesiu politinėse srityse, su kuriomis siejamos sankcijos“, – pridūrė P. Stano.

Pasak pareigūno, sankcijos Maskvai buvo įvestos dėl tarptautinei teisei prieštaraujančios Krymo aneksijos, taip pat dėl Rusijos vaidmens destabilizuojant padėtį Rytų Ukrainoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

As

Man vienodai rodo,bet gal uztenka nesamones su tom sankcijom daryt,rusas tai backa be dugno,o Lietuva nezino kur savo produkcija iskist,todel praso pirkt tautiecius,gal laikas nuimt sankcijas ruseliams ir uzsiimti bizniu,o ne kaisioti vienas kitam i ratus pagaliu. Noretu uzkariaut mus per 12 valandu uzkariautu,o ar jiems mes reikalingi,pagavojot? O vat mums jie prekybai,net labai naudingi,gal laikas pagalvot valdziai ir apie savo tauta,o ne rekt,kad puola.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS