ES taikys sankcijas Baltarusijos valstybinei trąšų gamintojai ir tabako įmonėms | kl.lt

ES TAIKYS SANKCIJAS BALTARUSIJOS VALSTYBINEI TRĄŠŲ GAMINTOJAI IR TABAKO ĮMONĖMS

Europos Sąjunga penktadienį įtraukė Baltarusijos valstybinę trąšų gamybos milžinę ir didžiąsias rūkalų gamintojas į subjektų, kuriems taikomos Bendrijos sankcijos dėl Minsko režimo vykdomo susidorojimo su opozicija, sąrašą.

Tai naujausias žingsnis 27 šalių blokui siekiant didinti ekonominį spaudimą Minskui nuo 2020 metais įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarai laiko suklastotais.

Europos Sąjunga taip pat siekia nubausti Baltarusiją už jos pagalbą Rusijai surengiant karinę invaziją į Ukrainą.

„Šis neteisėtas režimas tęsia didelio masto žmogaus teisių pažeidimus ir represijas prieš visus Baltarusijos visuomenės segmentus“, – sakė ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

Tarp naujausių sankcijų taikinių yra valstybinė kalio trąšų įmonė „Belaruskalij“ ir jos produktų eksportą valdanti antrinė įmonė „Belaruskaja kalijnaja kompanija“, taip pat nacionalinė televizijos ir radijo kompanija „Belteleradio“.

Į subjektų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą taip pat buvo įtrauktos dvi didelės tabako bendrovės („Inter Tobako“ ir Gardino tabako fabrikas) ir valstybinė mašinų gamybos įmonė „Belkommunmaš“.

Priemonės prieš šias įmones turi dar labiau apriboti Baltarusijos autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos režimo pajamas, suvaržytas ankstesnėmis didelio masto sankcijomis, paveikusiomis plačius ekonomikos segmentus.

Į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą įtraukti dar 12 pareigūnų, iškilių valstybės „propagandininkų“ ir verslininkų, laikomų glaudžiai susijusiais su A. Lukašenkos režimu.

Tarp jų yra serbų verslininkas Bogoliubas Karičius, kuriam, kaip įtariama, buvo taikomos lengvatos nekilnojamojo turto sandoriams dėl glaudžių ryšių su A. Lukašenka ir jo aplinka.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

JONAS

Boreli bidone pelope varykit jus i pensija Laikas ateit šali valdyti jauniem tikrie vyram be iškrypimu mastantiems kad ju vaikai gyventu normaliame pasaulyje

Pensininkė

Nejaugi ta durnelė gali galvoti kad ja berašte kas leis i toki posta Jin tiktu dabar lietuvoje prie tos bukapročiu šaikos pasistaipyti O baltarusijoje jin net ir išvogti šalies ko ir tykėjosi nepaėgtu Ten nebent musu lansberga masiuli kreivi piše kubila ileistu tai greit baltarusai prie konteineriu stovėtu Pride paradus žiūrėtu O valdžioje sėdėtu vyržmogei dažytom lūpom ir su auskariukais būtu tikra demokratyja pagal jankius Teisingai dar pedofilam būtu šviežienos baltarusu vaikučiai

to nustebe

Todėl kad jankiu čiulpikai jau visiškoje šiknoje patys sėdi ir be sankciju o tu gaideli susirūpinai ne tais ne ten rudnosiuk
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS