ES uždraudė Rusijai vykdyti lobistinę veiklą jos institucijose | kl.lt

ES UŽDRAUDĖ RUSIJAI VYKDYTI LOBISTINĘ VEIKLĄ JOS INSTITUCIJOSE

Svarbiausios Europos Sąjungos institucijos nebeįsileis Rusijos interesams atstovaujančių lobistų ir tai yra dar viena priemonė prieš Maskvą dėl jos invazijos į Ukrainą, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.

705 narių Europos Parlamentas šį žingsnį žengė birželio pradžioje, o dabar jo pavyzdžiu pasekė Europos Komisija ir Europos Sąjungos Taryba.

„Mums nurodyta nepriimti žmonių, atstovaujančių kokiems nors Rusijos interesams“, – sakė vienas ES pareigūnas prieš prasidedant bloko viršūnių susitikimui dėl pagalbos Ukrainai.

Sprendimas taikomas visiems registruotiems Rusijos interesų atstovams, galėjusiems patekti į šias institucijas susitikti su komisarais, darbuotojais ir europarlamentarais.

Sprendimas priimtas įgyvendinant šeštą ES sankcijų paketą Rusijai, apimantį draudimą teikti apskaitos, viešųjų ryšių ir konsultavimo paslaugas.

Rusijos diplomatams, pareigūnams ir vadovams jau anksčiau buvo uždrausta lankytis ES institucijose, jiems nebeišduodamos bloko vizos, bet iki šiol nebuvo draudžiama dirbti ES piliečiams, atstovaujantiems klientų rusų interesams Briuselyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS