Estijos lyderė vizų rusams draudimą vadina Kremliaus „Achilo kulnu“ | kl.lt

ESTIJOS LYDERĖ VIZŲ RUSAMS DRAUDIMĄ VADINA KREMLIAUS „ACHILO KULNU“

Estijos premjerė Kaja Kallas penktadienį, kitą dieną, kai jos vyriausybė sugriežtino taisykles atvykstantiesiems iš Rusijos, pareiškė, kad vis stiprėjantis raginimas nebeišduoti Rusijos turistams Šengeno erdvės vizų pataikė į skaudžią vietą Maskvai.

Aštri Rusijos elito narių reakcija į Europos Sąjungoje skambančius reikalavimus uždrausti rusams atvykti rodo, kad tai yra veiksminga sankcijų priemonė, penktadienį Estijos radijui sakė K. Kallas.

Estijos vyriausybė ketvirtadienį nusprendė, kad nuo rugpjūčio 18 d. Rusijos piliečiai nebebus įleidžiami į šalį su Estijos išduotomis Šengeno vizomis. „Turite suprasti, kad tik 10 proc. Rusijos gyventojų keliauja į užsienį, ir būtent šių žmonių, daugiausia iš Maskvos ir Sankt Peterburgo, nuomonė yra svarbi“, – sakė K. Kallas. Kaip įrodymą ji paminėjo buvusį Rusijos prezidentą Dmitrijų Medvedevą, ją asmeniškai užsipuolusį tviteryje.

„Tai rodo, jog tai yra Achilo kulnas. Šito jie tikrai bijo, tad tai veiksminga“, – sakė Estijos vadovė.

Kalbėdama apie atvykimo ribojimus ir Šengeno vizų suteikimą rusams, K. Kallas taip pat atkreipė dėmesį į netolygų naštos pasidalijimą.

„Europa uždraudė skrydžius iš Rusijos į Europą. Tai reiškia, kad vienintelis būdas rusams patekti į Europą yra per tris šalis: Suomiją, Estiją ir Latviją. Tad iš tiesų nėra teisinga, kad visos kitos Šengeno šalys išduoda šias vizas, o visa našta gula ant mūsų trijų“, – sakė ji.

Šengeno viza suteikia galimybę laisvai atvykti ir judėti 26-ose Europos šalyse.

Gairės: karas Ukrainoje, Estija, vizos, vizos rusams, Kaja Kallas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS