Estijos prezidentė vyks į Maskvą atidaryti renovuotos ambasados | kl.lt

ESTIJOS PREZIDENTĖ VYKS Į MASKVĄ ATIDARYTI RENOVUOTOS AMBASADOS

  • 4

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid balandžio 18 dieną su darbo vizitu lankysis Maskvoje, kur atidarys renovuotą istorinį estų ambasados pastatą.

„Maskvoje veikia pirmoji istorijoje mūsų valstybės atstovybė užsienyje ir dabar ji yra viena didžiausių ir svarbiausių... pasiuntinybių. Tai mūsų diplomatijos priešakinė linija“, – ketvirtadienį sakė prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Lauri Kuusingas (Lauris Kūsingas).

Pasak jo, tarp vizito tikslų – noras padėkoti žmonėms, kasdien esantiems užsienio politikos priešakyje ir ginantiems Estijos interesus bei Estijos piliečių teises.

Estijos ambasada Maskvoje yra istoriniame miesto centre, visai netoli Kremliaus, Arbato aikštės ir Konservatorijos, ir nuo pat pradžių veikė tame pačiame pastate. Pirmąjį ambasadorių Maskvoje Estija paskyrė 1921 metų vasarį; Estijos ambasada tapo viena pirmųjų pasiuntinybių bolševikų Rusijoje ir jos naujojoje sostinėje.

Ambasados renovacijos darbų projektavimas prasidėjo 2014 metais, o statybos darbai buvo pradėti 2016 metų rudenį.

Kaip sakė L. Kuusingas, Rusijos užsienio reikalų ministerija buvo informuota apie Estijos prezidentės vizitą Maskvoje, bet šiuo metu nėra jokių susitarimų dėl dvišalių susitikimų.

Praėjusį kartą Rusijoje apsilankęs Estijos prezidentas yra Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas). Vizitas įvyko 2011 metais, kai jis dalyvavo Sankt Peterburgo Šv. Jono liuteronų bažnyčios atšventinime.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

as

Štai kaip galima: ramiai, dalykiškai, o pas mus jei jau minim Maskvą, tai tik blogai

Dėl darbo

..pakalbėk dėl grybės. Gal atsiras vieta po kadencijos

Anonimas

Kaip cia yra? Estų rusai nebepuola, o mes vis dar pavojuje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS