Europa dėl koronaviruso gali svarstyti JAV stiliaus kelionių draudimus | kl.lt

EUROPA DĖL KORONAVIRUSO GALI SVARSTYTI JAV STILIAUS KELIONIŲ DRAUDIMUS

Europos šalių vyriausybės dėl naujojo koronaviruso galėtų svarstyti JAV stiliaus draudimus atvykti užsieniečiams, neseniai pabuvojusiems Kinijoje, antradienį sakė Prancūzijos ir Vokietijos sveikatos apsaugos ministrai.

Tokiais draudimais būtų siekiama stabdyti mirtinai pavojingo viruso plitimą.

„Išties, yra galimų kelionių suvaržymų arba bent jau nuodugnesnio [keliautojų] tikrinimo prie sienų klausimas“, – sakė vokiečių ministras Jensas Spahnas (Jensas Španas), Paryžiuje susitikęs su prancūzų kolege Agnes Buzyn (Anjes Buzin).

Taip jis atsakė į klausimą, ar Europa svarstys priemonę, panašią į JAV paskelbtą draudimą, dėl kurio Kinija apkaltino Vašingtoną panikos kėlimu.

Žemyne, kur tarp daugumos šalių galima laisvai keliauti, būtų „beprasmiška imtis priemonių vienai šaliai“, sakė J. Spahnas.

Nuo gruodžio mėnesį atsiradusio koronaviruso Kinijoje jau mirė daugiau kaip 400 žmonių, o susirgo dar 20 tūkstančių. Virusas jau išplito į daugiau kaip 20 kitų šalių.

A. Buzyn sutiko, kad kelionių suvaržymai „yra vienas iš klausimų Europos ministrams“.

„Privalome turėti nuoseklią viziją Šengeno erdvėje, – sakė ji. – Nėra prasmės vienoje šalyje imtis tokio sprendimo, kai piliečiai keliauja laisvai.“

Pasak A. Buzyn, jie prašys šiuo metu ES pirmininkaujančios Kroatijos artimiausiomis dienomis sušaukti sveikatos apsaugos ministrų susitikimą tolesnėms būtinoms priemonėms dėl koronaviruso krizės aptarti.

„Norėtume... glaudesnio bendradarbiavimo, kad visose šalyse būtų lygiai tokios pačios priemonės... nes yra laisvas žmonių judėjimas ir mes norime išlaikyti šį laisvą judėjimą“, – sakė ji.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS