Europa ragina kovoti su Rusijos pastangomis teisinti sovietų nusikaltimus | kl.lt

EUROPA RAGINA KOVOTI SU RUSIJOS PASTANGOMIS TEISINTI SOVIETŲ NUSIKALTIMUS

Europos Parlamentas ketvirtadienį paragino Europos Komisiją duoti atkirtį Rusijos pastangoms teisinti sovietinio režimo įvykdytus nusikaltimus.

Molotovo-Ribentropo pakto 80-ųjų metinių proga priimtoje rezoliucijoje europarlamentarai Maskvos „pastangas iškreipti istorinius faktus ir pateisinti sovietinio totalitarinio režimo įvykdytus nusikaltimus“ pavadino informacinio karo prieš demokratišką Europa dalimi.

„Europos Parlamentas (...) ragina Komisiją imtis ryžtingų kovos su šiais veiksmais priemonių“, – rašoma rezoliucijoje.

Europarlamentarai pabrėžė, kad Rusijos politikos elito vykdomas komunistinių nusikaltimų teisinimas stabdo Rusijos virsmą demokratine valstybe.

Europos Parlamento rezoliucijoje taip pat raginama imtis priemonių prieš bet kokį Holokausto neigimą, įskaitant nacių ir jų kolaborantų nusikaltimų menkinimą.

Už tokią rezoliuciją balsavo 535 europarlamentarai, 66 buvo prieš, 52 susilaikė.

Viena iš rezoliucijos autorių konservatorė Rasa Juknevičienė per diskusijas Europos Parlamente sakė, kad ši rezoliucija „yra ne tik apie praeitį, bet ji skirta ateičiai, jaunajai kartai, kad ši istorija niekada nepasikartotų, o išlikusios Europos padalijimo linijos išnyktų galutinai“.

Antrojo pasaulinio karo metais Sovietų Sąjungai okupavus Lietuvą, į lagerius ir tremtį išvežta daugiau nei ketvirtis milijono šalies gyventojų, per ginkluotą pasipriešinimą žuvo per 20 tūkst. partizanų ir jų rėmėjų.

Per Holokaustą naciai ir jų kolaborantai nužudė per 90 proc. iš daugiau kaip 200 tūkst. Lietuvos žydų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

pajus ir tavo palikuoniai sita dziaugsma,TU BE SAZINES

JEIGU NEBUTU BUVE,tau geriautyleti maskvos myletojau,tavo tevus reikia patikrinti ka jie veike tais laikais kad tu siandien taip pragydai,noreciau kad tavo paliekoniai pajustu ta ka pajuto musu tevai istremti is savo krasto o jus atejunai mus zudet,taip kad geriau tylek ir dievo nepykink,

Kur nkevedistu sarasai.

Butinai reikia pasauliniu mastu prilyginti komunistu- nkvedistu nusikaltimus prie fasistu. Tremtys,lageriai, kankinimai, susaudymai, laikimas kiaurose barakose, marinimas badu, sunkus darbai. Jau nuo 1940 m dar pries kara po okupacijos rusai pradejo genocida pries taikus zmones. Pradejo savo juoda darba - treme prie Laptevo juros -mirciai. Bet kas kodel zydai, to kartu su rusais neprirazysta o laiko tik save nukintejusiais, nes nemazai is ju buvo nkvedistais.

Xa xa

na apsimyze vatnikai, lokit dvasios ubagai anoniminiuose komentaruose, tik tiek tegalit;)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS