Europos Komisija netrukus pristatys naują ES gynybos pramonės strategiją, susietą su Ukraina | kl.lt

EUROPOS KOMISIJA NETRUKUS PRISTATYS NAUJĄ ES GYNYBOS PRAMONĖS STRATEGIJĄ, SUSIETĄ SU UKRAINA

Po trijų savaičių Europos Komisija pristatys naują ES gynybos pramonės strategiją, kuri numatys Ukrainos integraciją, taip pat planuoja Kyjive atidaryti inovatyvų Gynybos inovacijų biurą bendradarbiavimui stiprinti.

Taip pareiškė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, kalbėjusi spaudos konferencijoje Kyjive, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Mes norime sustiprinti Ukrainos gynybinius pajėgumus, nes jie bus mūsų pačių pajėgumų dalis. Štai kodėl taip atidžiai žiūrime į savo gynybos pramonės strategiją. Ją pristatysime po trijų savaičių. Tai pirmas žingsnis Ukrainos integracijos į mūsų Europos gynybos programas link“, – sakė U. von der Leyen.

Mes norime sustiprinti Ukrainos gynybinius pajėgumus, nes jie bus mūsų pačių pajėgumų dalis.

Ji taip pat pažymėjo, kad Europos Sąjunga mokosi iš Ukrainos mūšio lauko patirties. Siekdama suaktyvinti šiuos mainus, ES Kyjive atidarys Gynybos inovacijų biurą, paskelbė Europos Komisijos pirmininkė.

K. von der Leyen pabrėžė, kad ES vykdys savo įsipareigojimus gynybos paramos srityje.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, vasario 24 d. į Kyjivą atvyko Italijos, Kanados ir Belgijos ministrai pirmininkai – Giorgia Meloni, Justinas Trudeau ir Alexanderis De Croo, taip pat Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen ir buvęs JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas, išreikšdami solidarumą su Ukraina, minint antrąsias plataus masto Rusijos invazijos metines.​

Gairės: Ursula von der Leyen, Europos Komisija, ES gynybos pramonės strategija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS