Europos Komisija reikalauja tarp ES šalių suderintos koronaviruso sekimo programėlės | kl.lt

EUROPOS KOMISIJA REIKALAUJA TARP ES ŠALIŲ SUDERINTOS KORONAVIRUSO SEKIMO PROGRAMĖLĖS

Prieš prasidedant atostogų sezonui Europos Komisija reikalauja tarp šalių narių suderintos koronaviruso atvejų sekimo programėlės.
 

 

„Mes turime garantuoti greitą, efektyvų kontaktų atsekamumą tarp valstybių, dėl to reikalingas bendradarbiavimas, - ES sveikatos ministrų vaizdo konferencijoje sakė sveikatos komisarė Stella Kyriakides. – Suderinamumas yra labai svarbu – taip piliečiai galės būti įspėti dėl galimos infekcijos, nesvarbu, kurioje vietoje jie yra ES ir kokią programėlę naudoja“. Bet kokiu atveju tokios programėlės turi būti savanoriškos, pabrėžė komisarė.
 
S. Kyriakides sakė, kad nereikėtų pasikliauti vadinamaisiais imuniteto pažymėjimais. Priešingai, ir per kelionių sezoną turi toliau galioti prevencinės priemonės, pavyzdžiui, minimalios distancijos laikymasis. Nepaisant atsargumo priemonių, naujų mirčių nuo Covid-19 nepavyks išvengti, kalbėjo komisarė. Todėl ES valstybėms reikia ne tik testavimo strategijos, bet ir pakankamų gydymo pajėgumų - ypač ten, kur šią vasarą suplūs daug žmonių.
 
Europos Komisija gegužės viduryje pristatė savo koncepciją, kaip leisti europiečiams atostogauti nepaisant koronaviruso pandemijos. Ji pasiūlė griežtus higienos ir saugumo reikalavimus viešbučiams, atostogų parkams ir restoranams, įskaitant svečių skaičiaus ribojimą, kad galėtų būti laikomasi distancijos taisyklių.
 



 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

#

Viruso, ar kaip visada prisidengiant virusų, žmonių sekimo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS